зоокът

Начало | зоокът | От далматинеца Уайли с любов

От далматинеца Уайли с любов

Аз детето | 2019-02-14

От далматинеца Уайли с любов

Има нещо особено в черно-белите животни! Те са красиви и някак си винаги са мили – не сте ли забелязали? Независимо дали виждате зебра, панда или далматинец. С тези черно-бели цветове са много, ама много красиви и забележителни, а пък всички много добре знаем колко сладки може да са пандите, дори и без да сме ги виждали на живо. За тях обаче е говорено достатъчно, затова днес ще обърнем внимание на далматинците. Знаете ли, че макар да са много популярни домашни любимци, техният произход все още не е съвсем ясен както е на другите кучета? Някои предполагат, че петнистите четириноги са преки наследници на песове, развъждани в Египет. В по-близко време породата се свързва с името на първия президент на САЩ Джордж Вашингтон, който бил от най-ранните любители на тази порода в Щатите. В онези години четириногите били използвани най-вече като кучета пазачи, а също и като помощници на военните. Малко по малко обаче те се доказали като предани домашни любимци, участници в изложби и дори кинозвезди.

Най-голямата отличителна черта на тези кучета са техните петна. При далматинците основният цвят е бял, но върху него са разположени множество малки и големи черни или кафяви петна. Интересното при тази порода е, че малките кученца се раждат почти чисто бели, но петната се появяват с израстването на кучето.

Точно с последното е свързана и днешната ни трогателна история! Уайли е съвсем малък обикновен и почти чисто бял далматинец, когато стопанката му Лекси Смит го осиновява от приют в Париж! Тя веднага се влюбва в него, защото според думите ѝ кученцето има най-милия поглед, който тя някога е виждала у животно. Двамата се харесват още в първата среща в приюта и четири дни по-късно Лекси осиновява кученцето и го кръщава с името Уайли. Новата му стопанка обаче не предполага колко по-уникален ще стане той. С порастването му черните петна започват да се появяват. Съвсем обикновени и очаквани за породата – освен петънцето на носа му. Именно то докарва на Уайли огромна популярност в интернет. Той има над 120 хиляди последователи в Инстаграм и то само заради едно петънце. Но пък това петънце е уникално! То има идеалната форма на сърце и е точно на носа на кученцето.

Уайли разбира се е уникален и заради самия себе си. Стопанката му го описва като „24 килограма шантава, сладурска, пухкава, любопитна, дива, мила и щастлива топка от любов“. Тя твърди, че кученцето е нейният най-добър приятел, както и на всички хора, които срещне. Той е мил и дружелюбен към всеки непознат и смята, че това е заложено от сърцето на носа му. То се е появило там и е така ясно, за да покаже, че Уайли е най-доброто и любвеобилно куче на света. При това Уайли, който вече е на година и половина изпълнява и друга важна задача освен да е мил. Заедно със стопанката си той ходи 3 пъти седмично в местна детска болница, за да помага на децата да се възстановяват по-бързо. Всички малки пациенти го очакват и го посрещат с радост, а тези, които все още не го познават го обикват от първия поглед. Персоналът на болницата също го обича и нямат търпение той да ги посети. И разбира се никога не пропускат да се снимат и да докоснат сърцето му, което той с радост и гордост показва на всеки!

Снимки: hi.wiley/instagram



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град