фокуси

Начало | фокуси | Несиметричният – лесен фокус с карти с впечатляващ ефект

Несиметричният – лесен фокус с карти с впечатляващ ефект

Аз детето | 2020-08-29

Несиметричният – лесен фокус с карти с впечатляващ ефект

От колко време не сте добавяли към арсенала си нов фокус? Минало е много, нали? Вярно, че и старите фокуси все още ви вършат работа и учудвате приятелите и семейството си с тях, но е време за нов, за да може и самите вие да си припомните колко е вълнуващо. Този фокус е подходящ и за тези от вас, които просто се чудят какво да правят в този момент и са попаднали точно на тази страница. Да знаете, че трябва да го научите! Не сте тук случайно, все пак нали фокусите са магия... Опитайте, може вие да сте следващият велик фокусник. А и точно този номер е идеален, защото не се изисква подготовка. Не е необходимо да майсторите някакъв реквизит, няма нужда да слагате нещо в ръкава си: всичко е във вашите ръце. Просто ще ви трябва обикновено тесте карти за игра, от което да изхвърлите няколко карти преди началото на фокуса и това е всичко.

Но какво точно да направите? Казваме веднага! Покажете на семейството или приятелите на които показвате фокуса колодата с карти. Можете да я покажете от всички страни, дори можете да я дадете на всеки присъстващ да я пипне: нека се уверят, че картите не са маркирани и са съвсем обикновени. След това предложете на някого да изтегли една карта от тестето, която си избере, да запомни коя е, без да ви я показва, и отново да я върне някъде в тестето без обаче вие да гледате къде ще е поставена. Всеки вълнуващ фокус с карти започва така, нали? След това тестето трябва да бъде внимателно разбъркано, след което започвате да вадите карти една по една и да ги слагате с лицето нагоре. Рано или късно ще посочите самата карта, която е била изтеглена в самото начало и която не бихте могли да видите по никакъв начин.

Как правите това? Магия... Е, има и малка тайна също! Ето и каква е тя!

Както споменахме преди фокуса е необходимо да извадите някои карти от тестето. Важно е да оставите само тези, които са несиметрични по дизайн. Например: 2 винаги е симетричен, а 3 е несиметрично.

Ето картите, които обикновено остават: тройки, петици, шестици, седмици, осмици, деветки, аса. Тях подредете на едната страна, а несиметричните на обратно или иначе казано едните със знаците надолу, а другите – нагоре и след това съберете цялото тесте. На снимката по-долу можете да видите, че асиметричните елементи на картите са ориентирани нагоре: те са заобиколени от зелени кръгове, такива трябва да са и в тестето ви.

Когато зрителят извади карта от тестето, фокусирайте вниманието си върху нея, за да изпълните номера си. Кажете нещо като „Погледнете внимателно тази карта и аз ще се опитам да я разпозная, използвайки телепатия. Не ми показвайте дори гърба на картата!“. Докато човекът гледа избраната карта и я блокира от вас с ръцете си, бързо и неусетно ще завъртите тестето на 180 градуса. Това може да се направи за част от секундата. Опитайте, всъщност е лесно, не е нужно да сте илюзионист за такава манипулация. Основната тайна е, че зрителят ще бъде разсеян от картата за секунда и ще имате време да обърнете тестето. След като картата е в тестето, тя вече ще е ориентирана надолу със своите асиметрични елементи, тоест по различен начин от всички останали и лесно можете да я намерите, като започнете да вадите една по една картите.

Както показва практиката, 99,9% от зрителите са толкова внимателни, че няма да обърнат внимание на вашите манипулации с тестето. Успехът и славата на илюзиониста след такъв трик са ви гарантирани.

Ето и още няколко интересни фокуса за вас:
Без разбъркване и познаване – оригинален и впечатляващ фокус с карти
Изумителен трик с девет карти, който да направите още сега



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град