приказки от деца

Начало | приказки от деца | Неочаквана случка

Неочаквана случка

Ралица Караджова | 2010-12-10

Една вечер дядо Коледа седял край огнището и разговарял със семейството си. Те си говорели за Коледа и колко натоварено ще бъде в празничната нощ. Тогава звъннал телефонът. Обаждала се сестрата на дядо Коледа. Тя казала, че утре ще им дойде на гости. Това много притеснило госпожа Коледа, защото тя не се била подготвила. А сестра му била алчна и на всеки правела забележка.

На следващата сутрин, още не изгряло слънцето, тя се появила. Дядо Коледа не могъл да й обърне внимание, защото бил зает с подготовката за Бъдни вечер. Тя се обидила, но нищо не казала. След обяд заявила, че ще остане за цяла седмица. Това било пълна катастрофа. Старецът бил възмутен. През следващите дни отровила живота на Снежанка и госпожа Коледа. Постоянно ги карала да й прислужват. Вместо да се подготвяли за нощта на Коледа, те изпълнявали заповедите на сестрата. Но жената на стареца знаела и няколко хитринки. Нейната леля от Африка я научила на тайна рецепта за бисквити с кокос. Тези бисквити правели така, че всеки ще си тръгне от къщата, в която гостува. Така старицата ги направила, а те миришели на коледен пай. Щом сестрата отхапала една хапка, внезапно решила да си тръгне. Това било спасението.
Още същия ден си заминала. Всички били щастливи.

На следващата нощ била Коледа. Всички се подготвили както подобава. Така госпожа Коледа спасила положението и всичко минало по план.

Участва в конкурса "Разказ или стихотворение за Дядо Коледа и джуджетата"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град