покани

Начало | покани | На 7 май в Бургас ще има битка на истински роботи

На 7 май в Бургас ще има битка на истински роботи

Аз детето | 2019-05-05

На 7 май в Бургас ще има битка на истински роботи

На 7 май площад „Тройката“ в Бургас ще се превърне в истинска състезателна арена за роботи! И това не е началото на някаква книга, която се опитваме да измислим или сценарий за фантастичен филм. Това е самата истина! Реално състезание по роботика, в което ще участват ученици от професионалните гимназии, в които се изучават информационни технологии. Атрактивното „ROBO CHALLENGE BURGAS“ ще се проведе на 7 май от 15 часа на площад „Тройката“, съобщават от burgas.bg

Футуристичната надпревара ще протече в четири кръга – минисумо, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми. В състезанието, което ще се проведе за първи път в града, ще вземат участие учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която децата изучават роботика, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ПГЕЕ „Константин Фотинов“ и ПГМЕЕ.

Освен съревнованието гимназиите, участващи в „ROBO CHALLENGE BURGAS“, ще представят пред зрителите свои макети и инсталации в специално подготвена шатра. В нея всеки желаещ ще получи информация за професиите, които предлагат училищата. Публиката също ще може да се включи с конкурс за най-добра снимка с дрон. Жури ще определи най-добрите фотоси, а за победителите са предвидени награди. Снимките ще се изпращат на email адрес: cko_burgas@abv.bg. При лоши метеорологични условия състезанието ще се проведе в Дома на Нефтохимика.

Състезанието се организира от Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие и университет „Проф. д-р Асен Златаров“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град