игри в дома

Начало | игри в дома | Микадо – забавната игра със странно име

Микадо – забавната игра със странно име

Аз детето | 2016-03-10

Микадо – забавната игра със странно име

Времето навън е студено, не дават нищо интересно по телевизията, в момента не ви се седи пред компютъра или таблета – това е проблем, с който неизменно всяко дете, а понякога дори и възрастните се сблъскват. Играчките също са ви омръзнали, но пък не може всеки път да искате нова и нова, и нова. Проблемът е голям, но има и просто решение, можете да поиграете вкъщи на тази много проста, но същевременно увлекателна и занимателна игра, с която сме сигурни, че ще прекарате часове, които ще ви се сторят като миг. Всъщност много от вашите родители и дори баби и дядовци могат да ви кажат същото ако ги попитате, защото сме сигурни, че те също са играли на това. За играта ще ви трябват само пръчици, колкото повече, толкова по-добре, традиционно се играе с от 20 до 40.

И забавлението започва. Играе се по ред, който трябва да уговорите предварително, кой след кого следва. След това първият играч взима всички пръчици в ръцете си и ги хвърля, подобно на зарчета. Клечките трябва да останат на купчинка една върху друга, но да не са редени нарочно, иначе няма да е интересно.

След това всеки се изрежда да вади пръчици една по една, като трябва да се стреми да са възможно повече. Звучи лесно, нали? Е тук идва и забавното, докато вадите някоя от пръчиците, трябва да внимавате да не мръднете някоя от останалите. Когато играчът допусне грешка, спира, след което следващият играч е наред да опита. Така последователно се редуват всички играчи до свършване на пръчиците. При втората игра, пръчиците се пускат от втория играч и пръв играе третият. Играта продължава, докато всички играчи се изредят при пускането на пръчиците. След завършване на играта всеки събира точките от събраните пръчици. Една пръчка е една точка. Победителят е този, който събере най-много точки.

Всъщност знаете ли, че тази игра се нарича „Микадо“ и дори продават комплекти с цветни пръчици, ако искате да е още по-интересно, можете да си купите такъв. Тогава има и по-трудни и забавни варианти на играта: да се уговорите да събирате пръчки само от един цвят или да определите различни точки за всяка. Микадо е класическа игра, известна по целия свят, която по интересен начин определя сръчността и концентрацията. Подходяща е за игра от 2 до 4 човека.

Просто не можете да си представите каква веселба става от едни нищо и никакви пръчици!

Вижте още:
Какво можем да правим, когато времето навън е лошо?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град