игри в дома

Начало | игри в дома | Забавен и безопасен дартс

Забавен и безопасен дартс

Аз детето | 2016-05-05

Забавен и безопасен дартс

Сигурно имате представа що за игра е този дартс. Не веднъж сте го виждали във филмите. Най-просто казано дартс представлява игра, при която играчите хвърлят къси стрелички в кръгла мишена, окачена на стената. Играта се е зародила преди няколко столетия на Британските острови. И досега дартс е традиционна игра за пъбовете на Великобритания, Холандия, скандинавските страни, Съединени американски щати и др. Освен това дартс се играе и на професионални състезания. Не знаем за вас, но на нас често ни се играеше дартс като малки. Естествено родителите ни не ни даваха, защото стреличките са остри и можем да се уцелим с тях и да стане неприятен инцидент. И все пак на нас много ни се искаше, затова един ден измислихме този безопасен и детския вариант на играта.
За него използвахме флумастри, лист хартия и шал, с които да завържем очите си.

Ето и как играехме:
Взимахме листа хартия и начертавахме голям кръг. След това разделяхме кръга на 9 части, все едно са парчета пица. Във всяка част пишехме числата от 1 до 9. По средата правихме едно по-малко кръгче, центъра на „мишената“ – най-трудното място за уцелване. Там пишехме числото 10. Целта на играта е всеки да уцели 10 колкото може повече пъти и да спечели повече точки от другите. След това всеки от играчите взима различен цвят флумастер.

Първият играч има право да гледа мишената 10 секунди, след което очите му се завързват плътно, за да не вижда нищо. Той тръгва към мишената и се стреми с флумастера да уцели в десетката. Така правят и другите играчи. Трябва да имате и съдия, който да записва резултатите. Всеки играч има право на три опита и след тези три опита, който има най-много точки той печели.

Това е играта, същата като истинският дартс, но много по-безопасна. Приятна игра, приятели!
 



Коментари
5 коментара

таня шикерова, 8 г.,

Публикувано на 12.12.2014

на мен ми харесват конкурсите и науката и песните

Вици Илиев , 10 г.,

Публикувано на 23.12.2014

Ма мале што за игра е това

Georgi Stefanov , 10 г.,

Публикувано на 29.02.2016

az sum igral tazi igra mnogo e interesna i zabavna! Na men mi haresva!

Бетина , ,

Публикувано на 07.09.2016

ще пробвам.звучи интересно

Ивелина , ,

Публикувано на 23.05.2017

играта е много интересна и безопасна

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град