игри в дома

Начало | игри в дома | Да нарисуваме Гъмбол лесно и чудесно

Да нарисуваме Гъмбол лесно и чудесно

Аз детето | 2016-01-27

Да нарисуваме Гъмбол лесно и чудесно

Знаете ли кое е най-известното семейство в света? Не, това не са някое семейство известни актьори или спортисти. Това са просто семейство Уотерсън, живеещи в най-обикновен град – Елмор. Както животът на повечето семейства, така и животът на семейство Уотерсън е доста хаотичен. Ричард, 16-метров заек и баща домошар, се занимава с всичко друго, но не и с работа. Като всеки татко, неговият дом е неговата крепост, но в този случай крепостта е в ръцете на Мама. Никол е усилно трудеща се майка, която се опитва да издържа семейството си и е пример за идеалната майка (като изключим малкия проблем с неумението й да потиска гнева си). Анаис е най-умната в семейството, 4-годишно зайче с гениален ум, което никой не слуша, а и кой ли се вслушва в думите на едно детенце? Дарвин е златна рибка, на която порастват крачка и се превръща в член на семейството. В центъра на всичко това виждаме Гъмбол, едно пълно с енергия 12-годишно момче, склонно да опита от всичко: например да спи на земята, докато един робот се опитва да открадне самоличността му, или пък да се облече като клакьорка и да прави шпагати, за да впечатли момичето на мечтите си – Пени фъстъчката (с еленови рогца). Непоправимият оптимизъм на Гъмбол компенсира очарователната му глуповатост, често ставаща причина безкрайните му неудачи буквално да „избухват“ зрелищно в лицето му. Каквото и да му се случи, той веднага се изправя на крака, макар че единственото, което научава от грешките си е как да сгреши отново.

Сигурни сме, че след тези наши думи вече сме развълнували и повечето от вас, които сте фенове на необикновения Гъмбол и че доста от вас, вече развълнувано казват пред монитора, че това не е съвсем всичко, което може да се види в „Невероятния свят на Гъмбол“. Разбира се ние много добре знаем това, а и целта ни е друга. След този дълъг увод просто искаме сега да ви покажем най-интересния, чудесен и лесен начин по който можете да нарисувате Гъмбол по-истински от всякога. Просто вземете бял лист хартия, цветните моливи и гумичка и да започваме.

Започнете рисунката си като начертаете един големичък кръг по средата на листа. Не се притеснявайте ако като нас чертаете леко криво на ръка, не е нужно кръгът да е идеален. Той просто служи за основа, от която след това ще нарисувате главата на нашия любим герой.

След като сте готови с кръга, начертайте две пресичащи се линии през него. Една вертикална и една хоризонтална, които да се пресичат по средата на кръга. Тези линии вече са важни, защото те ще ви помогнат да нарисувате правилно лицето на Гъмбол.

След като имате основата на лицето, нарисувайте два големи овала точно на върха на хоризонталната линия – това ще са очите. Те трябва да бъдат нарисувани от двете страни на вертикалната линия, над хоризонталната.

Следващата стъпка е да се направи основа за муцуната на героя. За тази цел начертайте отново малък овал по средата на големия кръг точно между очите.

Макар сега да не ви се струва логично все още да се отправяте към рисуването на тялото, точно това е правилната стъпка, така че го направете. Под главата начертайте форма подобна на цилиндър. Това ще е основата на тялото на синия ни герой. Просто начертайте две дълги линии от края на главата, които да са съединени чрез малка дъга в долната част. След това в края на тази дъга нарисувайте и две малки „U“-образни форми за бъдещите крака.

Като говорим за крака е време и за ръцете. Нарисувайте две линии, които започват от горната част на цилиндъра отпреди малко. Линията от лявата страна на тялото нека е сгъната малко, а от лявата да е вдигната нагоре. След това на края на линиите нарисувайте и по едно кръгче, за основата за ръце.

Това е всичко дотук. Вече имате основата за Гъмбол. Сега следва по-приятната част.

Очертайте с по-плътен черен молив или просто още няколко пъти овалите за очи. Вътре нарисувайте по-малки със същата форма и ги оцветете в черно. Над всяко око нарисувайте и плътни вежди.

След това завийте овала за муцуна, като леко удължите горната му част. Вътре в това което се е получило, направете малко черно кръгче за нос и разделете овала от две линии по средата.

Под всичко това нарисувайте отново „U“-образна уста със зъб и език.

Сега е време да се дооформи и главата. Използвайки кръга с който започнахте, удължете дясната му част малко. Започнете от средата и го направете чак до долу. След това на върха на кръга нарисувайте два триъгълника за уши. Нека този отляво да е малко по-голям и да се вижда повече, за да е реалистично. Нарисувайте и мустаците, като просто направите по 2-3 чертички, които да започват от хоризонталната линия. И лицето е готово.

Време е за тялото. Използвайки началната линия и овала от лявата страна ще направите и ръцете, като просто направите линията по-дебела, а след това доукрасите с детайли за ръкава на Гъмбол.

Време е и за другата част от тялото. Нарисувайте няколко диагонални линии в горната част на кръга и начертайте широк кръг около долната част на основата. Завършете с разтеглен овал отзад за опашката.

Използвайки най-долната част на основата, нарисувайте и краката. Начертайте линия, в средата, която да разделя двата крака и завършете и оформете овалите с малки линии за пръстите на краката. След това нарисувайте детайли за панталона. Не забравяйте и да довършите другата ръка.

След това с гумичка внимателно изтрийте всички помощни линии, които се виждат и е време за оцветяване. За да изглежда Гъмбол по-майсторски нарисуван, накрая можете да очертаете всичко с черен маркер и след това оцветете. За оцветяването няма да ви кажем нищо, със сигурност ще се справите по-добре от нас и знаете как да го направите. :-)

Приятно рисуване!

Вижте още:
Да нарисуваме миньон – лесно и бързо
Да нарисуваме лесно прекрасната Рапунцел
Да нарисуваме Мики Маус лесно и красиво



Коментари
8 коментара

Емануел Василев, 7 г.,

Публикувано на 29.04.2016

Гънбол е труден за рисуване браво!‼ ♠⑩♥

Йоана Йорданова, 10 г.,

Публикувано на 12.07.2016

Харесва ми!

Йоана Йорданова, 10 г.,

Публикувано на 12.07.2016

Беше ми много трудно да го нарисувам!

Емануела Ачостолова, 10 г.,

Публикувано на 26.09.2016

Никак не ми харесва ти неможеш да рисуваш който и да си и да знаеш много си тъъп

Димитър Димитров, 4 г.,

Публикувано на 01.01.2017

кака ми го нарисува без помошните линии и стана перфектно

Кристина Георгиева, 10 г.,

Публикувано на 07.04.2019

МНОГО МИ Е УДОБНО ДА РИСУВАМ ТАКА

Николай , 10 г.,

Публикувано на 18.11.2022

Аз го нарисувах, но не ми се получи много добре!

Anael Petrova, 8 г.,

Публикувано на 04.06.2023

Получи ми се много добре

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град