покани

Начало | покани | Маратонско бягане и рок-маратон в София

Маратонско бягане и рок-маратон в София

Аз детето | 2008-10-08

Маратонско бягане и рок-маратон в София

26-тото издание на софийския маратон ще се проведе на 12 октомври 2008 г. (неделя), в което участие ще вземат български и чужди състезатели, както и всички любители на бягането.

Също на 12 октомври освен спортния маратон ще се проведе и Рок-маратон с участието на младежки групи. В продължение на 3 часа за доброто настроение на присъстващите ще се грижат групите Hard Duck (Техническо училище по електронни системи), Vice Versa (35 СОУ), Destroyer (Техникумите “А. С. Попов” и “Ломоносов”), HYPE (54 СОУ) и Търнокоп (Немска гимназия 91 СОУ).

Освен музикалната част, забавната програма ще включва мажоретки и демонстрации на представители на най-добрите школи по бойни изкуства в града и др.

Стартът на 26-ти Софийски маратон ще бъде даден в 10.00 ч. пред Национален стадион “Васил Левски” и ще продължи по бул. “Евлоги Георгиев”, бул. “Черни връх” и обратно до Орлов мост- 14 обиколки.

Дистанцията 42.195 км. е държавен шампионат, което дава право на победителите да участват и в международни маратонски бягания. Контролното време за последната дистанция е 5 часа . Маратонът е включен в календара на БФЛА.

Мотото на спортната инициатива тази година е “Сърцето на София”, като желанието на организаторите от Столична Община е да превърнат Маратона в празник за всички жители и гости на столицата.



Коментари
2 коментара

harry nedlk, 10 г.,

Публикувано на 08.10.2008

tva za kolko godishni e?

От редакцията
: Има дистанция от 3 километра и половина, в която могат да участват всички, без значение на колко години са. За по-дългите дистанции участието вече има разни условия за възраст, за преглед от лекар преди маратона и т. н.

zori , ,

Публикувано на 10.10.2008

super! az i moite priateli opredeleno shte uchastvame

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град