Лаборатория

Начало | Лаборатория | Магическите цветя

Магическите цветя

Аз детето | 2013-09-24

Магическите цветя

С този забавен експеримент ще разберете как може да промените цвета на истинско цвете. А след като приключите с него, може да подарите цветето на мама, баба, учителката си или някой друг, който харесвате.

И така, за експеримента ще са ви необходими:
рози или маргаритки
бои за яйца останали от Великден или пък бои за храна
буркан
вода
ножица

Какво трябва да направите:
Ако стеблото на цветето не пасва в буркана  – отреже края му с ножицата, така че да се побира в него. След това сипете вода в буркана и сложете около 15 капки боя, какъвто цвят ви харесва. Колкото повече е боята, толкова по интензивен ще стане цвета.
След това сложете цветето вътре и наблюдавайте.

Трябва да знаете, че този експеримент изисква търпение, защото цветето ще започне да се оцветява чак след 24 часа престой в оцветената вода. Но пък след това става много красиво. Така можете да си направите и цял букет от различно оцветени цветя.



Коментари
4 коментара

Гергана Рускова, 8 г.,

Публикувано на 24.09.2013

Знам подобен експеримент прави си по следния начин-трябват ви:1 яйце сол и буркан с вода не много пълен но и не много празен:Слгате там 1 или 2 чаени лъжички сол във водата и задължително водата да е в буркан и след това яйцето и като го сложите ще видите как яйцето почва да танцува и не потъва! Моля ако намерите този експеримент някъде моля публикувайте го тук!:)

Димана Тонева, 10 г.,

Публикувано на 20.10.2013

Много готин експеримент!

Йоана Пирнарева, 12 г.,

Публикувано на 11.11.2013

Много е готино !

Силвия Георгиева, 9годи г.,

Публикувано на 16.03.2014

Супер! Но аз знам един друг експеримент така: взимаме две пластмасови чашки,в едната чашка слагаме червена а в другата синя но вие може да си изберете други цветове.Потапяме в чашките по един минзухар или по едно кокиче,залепяме с тиксо двете цветенца и чакаме два часа. Това което ще се получи е,че постепенно цветът на кокичето или на минзухара ще се смени

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град