афиш

Начало | афиш | Любими герои оживяват с музика в безплатен концерт за деца във Варна

Любими герои оживяват с музика в безплатен концерт за деца във Варна

Аз детето | 2019-10-30

Любими герои оживяват с музика в безплатен концерт за деца във Варна

Талантливите деца от НУИ „Добри Христов“ и Госпожа Виола откриват музикалния сезон за най-младата публика с концерта „Фантастични герои в музиката“. Спектакълът е на 3 ноември от 11 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, а входът е свободен. Концертът е поредната вълнуваща среща на децата с "„Приказките на Госпожа Виола“, част от „Варненско лято за деца“ – съпътстваща програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято 2019“.

Госпожа Виола ще разкаже на малките и големи зрители как музиката „рисува“ героите от техните любими приказки. На сцената на Фестивалния и конгресен център ще оживеят принцеси, дракони, малки лъвчета и могъщи царе с помощта на симфоничен оркестър, солисти и балет от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна.

Ще прозвучат обичани теми от балета „Спящата красавица“ на Чайковски, от операта „Руслан и Людмила“ на Глинка, от „Пещерата на Горския цар“ на Григ, от актуалните анимации „Цар Лъв“ и „Маугли“.

С много жар и старание на сцената ще свирят младите музиканти от Младежкия симфоничен оркестър Варна с диригент обичания маестро Страцимир Павлов. Малките солисти от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ ще запленят публиката със своите изпълнения на цигулка, ударни, пиано. Хореографите вече усилено репетират новите танци, сътворени специално за този спектакъл, които са заредени с красотата на класиката и емоцията на приказките. По традиция в концерта ще се включи и Ансамбъл „Виолино“ – малка гвардия от деца цигулари, която кара публиката да пляска в ритъм.

Елате на едно празнично и вдъхновяващо преживяване на 3 ноември, неделя, Зала 1 на ФКЦ, започва точно в 11:00! Вход свободен!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град