афиш

Начало | афиш | „Отмъщението на зайчето Питър“ – новата премиера за деца на Държавна опера-Стара Загора

„Отмъщението на зайчето Питър“ – новата премиера за деца на Държавна опера-Стара Загора

Аз детето | 2019-06-26

„Отмъщението на зайчето Питър“ – новата премиера за деца на Държавна опера-Стара Загора

На 26 юни от 19 ч. и на 27 юни от 11 часа Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ при Държавна опера-Стара Загора ще представи двата премиерни за България спектакъла на мюзикъла за деца „Отмъщението на зайчето Питър“.  Музиката и текстът са на утвърдената английска съвременна композиторка Хариет Бушман.  Хореографията, режисурата и адаптирания сценарий са на Радост Младенова–Арабаджиева. Сценограф и художник на костюмите е Теодора Джамбазова, вокален педагог  Емилия Джурова. Музикалната и студийна обработка е на Александър Тумангелов, а мултимедията на Сергей Голубев, преводът от английски е на Станимира Дянкова.
 
Диригент на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора, който направи музиката на запис е  Младен Станев.
 
В спектакъла участват солистите на Държавна опера – Стара Загора Игнат Желев, Пролет Пенчева, Нели Нечева, Теодор Петков, Инна Андреева и децата от ДЮСОБ „Маргаритки“ при Държавна опера – Стара Загора – Димитър Драгиев, Велин Ингилизов, Биляна Тодорова, Нора Тодорова, Ива Чертоянова, Боромир Арабаджиев и др. В ролята на Дете и Зайо Разказвач е Деница Янакиева, актриса от Държавен куклен театър-Стара Загора, която е и консултант по актьорско майсторство в ДЮСОБ“Маргаритки“.
 
„Отмъщението на Зайчето Питър“ – сюжетът накратко:
 
Добре познатият литературен герой оживява на сцената на Държавна опера-Стара Загора, за да разкаже на малките зрители поучителна история за храбростта и смелостта, за отношенията между хората и животните и лошите постъпки, пораждащи жажда за отмъщение.
 
Действието се развива в горската ферма на семейство Макгрегър, където животът на пернатите и опашати обитатели никак не е забавен. В една тъмна нощ бащата на Зайчето Питър намира смъртта си, прокрадвайки се в градинатана г-н Макгрегър, за да откъсне няколко зелки и марули.
 
 
Опечалената заешка фамилия, начело със свирепия Лош Заек свиква всички животни от фермата, за да измислят хитър план за отмъщение. Кокошки, патета, плъхчета, мишлета, котки и жаби се обединяват, за да извоюват свободата и спасят живота си.
 
Какво ще направи малкото Зайче Питър, за да спаси сестрите си – Флопси и Мопси – и защо репите, зелките и марулите помагат на лошия г-н Макгрегър да ги залови? Дали тлъстите бутчета на смешните жаби ще се озоват в тигана на г-жа Макгрегър, сготвени на омлет с пачи яйца? Защо животните крадат перушина от хралупата на г-н Фокс, с помощта на Джемайма Патравата патица, ще разберете като посетите спектаклите на мюзикъла за деца „Отмъщението на зайчето Питър“ в залата на Държавна опера-Стара Загора!


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град