афиш

Начало | афиш | „Госпожа Опера“ ще зарадва децата на Пловдив през септември с няколко вълнуващи представления

„Госпожа Опера“ ще зарадва децата на Пловдив през септември с няколко вълнуващи представления

Аз детето | 2019-09-02

„Госпожа Опера“ ще зарадва децата на Пловдив през септември с няколко вълнуващи представления

Децата на Пловдив също ще имат своя музикален фестивал „Opera Open“ през септември на сцена-кораб край новия фонтан на Бунарджика (акведукта с мечката), където ще ги очаква Госпожа Опера с четири представления от 5 до 8 септември. Обновеното място в подножието на тепето ще служи за естествен декор на музикалните приказки, които симпатичната дама ще разказва със солистите и хора на „Опера Пловдив“.

Програмата включва детския мюзикъл „Пиратите от Пензанс“ на 5 септември от 18 часа, „Вълшебната флейта за деца“ от Моцарт на 6 септември от 17:30 часа, мюзикълът „Червената Шапчица“ на 7 септември (събота) от 17:30 часа и интерактивния джаз концерт за деца „Седемте Биг Бенд Самураи“ в неделя на 8 септември от 17:30 часа. Билети за детските спектакли от 5 лева се продават на касата на Операта, а на място преди спектаклите цената ще е 6 лева. За най-верните почитатели на Госпожа Опера се предвидени и отстъпки.

„Opera Open за деца“ е поредната инициатива на Опера Пловдив за възпитание и приобщаване на децата към изкуството. В „Академията на Госпожа Опера“ се провеждат занимания по пеене, актьорско майсторство и танци, а малките таланти сами участват в детските спектакли. Програмата за деца на Опера Пловдив през септември включва и премиера на мюзикъла „Книга за джунглата“ на 11 септември в Дом на културата от 18 часа, а за най-малките е концертът „Академия за бебета на Госпожа Опера“, който е безплатен и ще се състои на 4 септември край Виенския павилион в Цар Симеоновата градина от 11 часа.

Снимки: Опера ПловдивКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град