интересно

Начало | интересно | Красива пролетна прическа като на Рапунцел

Красива пролетна прическа като на Рапунцел

Аз детето | 2016-03-24

Красива пролетна прическа като на Рапунцел

Всяко момиче по света, независимо от това колко е малко или голямо, иска да е принцеса или поне да се чувства като такава. Принцесите са нещо специално, те винаги са толкова красиви и елегантни и като че ли постигат всичко това с невероятна лекота и съвсем малко усилие. А какво да кажем за прическите им, ооо... прическите им. Всяко момиче ще ни разбере – те са семпли и в същото време шикозни, красиви и изглеждат така лесни за направа. Любимите ни са на Снежанка, Бел и Мерида. Толкова нежни и красиви, с тях можеш да отидеш и на училище, и на вълшебен бал. Но днес ще ви покажем как да си направите прическата на Рапунцел – тя е най-хубавата от всички, а и изглежда толкова подходяща за пролетта. Разбира се за нея не е нужно да имате дъъълга коса, по която да може да се качи принц или да блести в тъмното, даже не е нужно и да е руса. Единственото, от което може би ще имате нужда е помощ от мама или по-голямата ви сестра. Даже защо не си направите парти с правене на прически, ще бъде много забавно, а и ще станете така красиви. Ето как да си направите и красивата прическа на Рапунцел.

Първо ще ви трябват гребен и ластици, а също и малко цветя, разбира се последното не е задължително, но ако искате, опитайте, става много приятно. Запомнете че преди това косата ви трябва да е влажна, така че е най-добре да се фризирате след като сте измили косата си и сте я забърсали с кърпа. На места прическата изглежда сложна, но всъщност изобщо не е така, просто опитайте.

Първото, което трябва да направите е да разделите косата си на три части. След това хванете лявата част и започнете да сплитате нормална плитка, нищо специално. Особеното тук е, че плитката трябва да започва още от предната част на косата, за да я обхване цялата. След като сте я изплели докрай я завържете с ластиче. Направете същото и с дясната част от косата, а най-накрая и със средната. Трябва да имате три големи плитки.

Сега с помощта на показалеца си разхлабете малко горната част от плитката по средата и от двете страни, най-отгоре и много внимателно прекарайте останалите две плитки през тази по-разхлабена част. Плитките трябва да са стегнати, е, разбира се без да ви причиняват дискомфорт, но и стегнати, за да не се оплете косата ви. След като направите и това, което е най-сложното, просто завържете с още едно ластиче и трите плитки заедно и готово. За да е още по-истинско и красиво можете да сложите в плитката и цветя или пък да я окичите със шнолки на цветя, но дори и само така да я оставите пак е доста ефектно!

Сигурни сме, че всички, и момчетата, и момичетата няма да се въздържат да ви кажат: „Рапунцел, Рапунцел – спусни косата си!“ или да ви направят някой и друг приятен комплимент!

Вижте още:
Да си направим плетен кок като на принцеса бързо и лесно
Да си направим прическа като на Пепеляшка, Елза или Анна за по-малко от пет минути
Каква е най-подходящата прическа за училище



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град