интересно

Начало | интересно | „Дисниленд“ в Париж е незабравимо приключение за малки и големи

„Дисниленд“ в Париж е незабравимо приключение за малки и големи

Аз детето | 2016-04-05

„Дисниленд“ в Париж е незабравимо приключение за малки и големи

61 години след като великият аниматор Уолт Дисни, който промени света на анимацията и детските филми завинаги, сложи началото и на неповторимото изживяване, наречено „Дисниленд“. Увеселителният парк в Калифорния продължава да радва малки и големи и никога не остарява. Той продължава да е мястото, което предлага незабравимо изживяване, което се помни цял живот. И ако за мнозина от нас Калифорния е твърде далече, то не бива да се отчайваме, защото подобен красив парк има и по-близо до нас – в Париж, Франция. Тук е моментът да кажем, че въпреки наложилата се тенденция увеселителният парк да бъде смятан за детско забавление, той е много повече от това. Паркът предлага емоции и за деца, и за възрастни, които ще ви покажат нови висоти на удоволствието. И така, готови ли сте за изключителни приключения?

Когато строителството е в ход в началото на 1950 г., бащата на проекта Уолт Дисни не иска да пропусне нито момент от мечтата на живота си. Той прави малък частен апартамент за семейството си над противопожарната служба на „Мейн Стрийт“ в парка, откъдето да следи строежа изкъсо.

Увеселителният парк „Дисниленд“ се намира на изток от Париж в долината на река Марн и се състои от седем тематични царства: Дивия запад, Страната на приключенията, Страната на откритията и космическите полети. Самият парк не е чак толкова огромен, колкото звучи и има почти кръгла форма, но това не му пречи да е вълшебен. В средата на парка се издига величественият замък на Спящата красавица. В него разбира се можете да влезете и да разгледате как живеят кралиците, а дори и самите вие да станете такива или принцове, като също отседнете там. В В парка „Дисниленд“ има атракции както за най-малките (въртележки, возене в чашите за чай на Шапкаря от „Алиса в Страната на чудесата“, лежерна разходка с лодка из подземното царство на карибските пирати), така и за по-големите деца – влакчета из американската пустош, разходка с круизен кораб. Сред най-екстремните атракции е изстрелване с „ракета“ в космоса, което няма да забравите. Има и 4D кино – разходка в кораба от „Междузвездни войни“.

Знаете ли, че емблемата на парка са кръглите уши на Мики Маус? Но благодарение на специално обучени дизайнери и инженери има още стотици скрити уши на Мики, които също са разпръснати из парка. Фините символи често са трудно забележими, те са замаскирани в архитектурата и озеленяването, както и в най-малките стилистични детайли и флорални тапети. Никой не знае точно колко са. Освен това в парка всичко придава вълшебна атмосфера, дори пазачът не е просто пазач, а специален персонаж от цялата магия. Такива са и касиерите, художниците, учителите по езда, градинарите. Всички те са специално обучени да следват определен етикет, който помага да се запази магията. Ако са в костюми и униформи на Страната на приказките например, никога не могат да стъпят в други части на парка – това може да обърка посетителите или да навреди на имиджа му. При насочване на гостите, те използват два пръста или отворена длан, никога показалец. Има специална книга, която описва в детайли как трябва да изглеждат служителите – свежи идеални лица, без дълги нокти, брада или боядисана коса.

Още готини снимки от парка можете да видите тук!



Коментари
1 коментар

Симона Мешева , ,

Публикувано на 06.04.2016

Била съм и е уникално .Толкова красота събрана на едно място.Обожавам "Дисни"."Дисниленд е направен точно заради Дисни .

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град