новини детски

Начало | новини детски | Конкурс търси приказки написани от деца, които да бъдат издадени в книга

Конкурс търси приказки написани от деца, които да бъдат издадени в книга

Аз детето | 2017-04-24

Конкурс търси приказки написани от деца, които да бъдат издадени в книга

Конкурсът „Дъбови листа“ събира написани от деца приказки, за да издаде най-добрите от тях в книжка, илюстрирана отново от деца. До 24 май 2017 г. включително всички деца и младежи до 18 години могат да изпратят до 3 свои текста с дължина до 2 стандартни машинописни страници в Word-формат на имейл dabovilista@gmail.com. Ограничения в жанра няма. Добре дошла е всяка добра приказка, независимо дали разказва за феи, принцеси, животни, извънземни и земни истории.

Конкурсът няма и творчески ограничения. Много важни са само доброто въображение и добрата писмена култура. Организаторите на конкурса искат да привлекат вниманието към идеята, че доброто образование започва с добрите образи от приказките.

Двигател на конкурса и член на журито е илюстраторката и издателка Нуша Роянова, която 20 години работи като графичен оформител и преподавател по изящни и приложни изкуства в България и САЩ. Своята подкрепа като член на журито дава и водещата на Новините на Nova – Невена Василева. Зад идеята повече деца и родители да съпреживеят вълнуващите срещи със света на книгите застава радио и телевизионният водещ – Драго Симеонов. Третият член на журито е гл. ас. д-р Юлия Йорданова, преподавател по детско книгоиздаване във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Климент Охридски“.

„Когато споделих с мои близки за идеята за конкурса, първото, което ме попитаха, бе какви са критериите. Изтръпнах – колкото повече критерии, толкова повече ограничения. Най-важното е богатото въображение и усет към езика и добрата история“, споделя Нуша. Личната ѝ мотивация е свързана едновременно с ролята ѝ на човек на изкуството и на родител, който вярва, че всичко добро започва с приказките. Най-добрите приказки ще бъдат издадени в сборник на издателство „Дъбови листа“, специализирано в българска детска художествена литература с авторски илюстрации. Ще има и много допълнителни награди.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град