сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Картичка със слон от балон за късмет направи и на любимите хора подари

Картичка със слон от балон за късмет направи и на любимите хора подари

Аз детето | 2018-07-05

Картичка със слон от балон за късмет направи и на любимите хора подари

Предполагали ли сте някога, че от един обикновен ненадут смачкан балон може да стане чудничка картичка? Ние също не сме, но един ден решихме да опитаме това, което отдавна си представяхме в главата си и взе, че се получи чудесно. Затова сега е време да предложим идеята и на вас! Но първо имаме да ви попитаме още нещо! Знаехте ли, че слоновете са символи на късмета? Това вярване идва от индийската култура и вече много хора по света вярват, че ако подарят малка фигурка на слон това ще донесе на собственика късмет и просперитет! Ние пък вярваме, че ако подарите на близък приятел или обичан член на семейството ръчно направена картичка със слон от балон това ще му донесе още повече успех, късмет и всичко най-хубаво, което си пожелае.

Картичката е супер лесна и изключително забавна за направа. Подходяща е за подарък за рожден ден, като покана за парти, за да пожелаете успех на любим човек във важен за него момент или пък просто за да го развесели! Можете даже и да я направите сами за себе си! Пак ще е хубаво! Сега остава да се вдъхновите и направо да започвате!

За една картичка ще са ви необходими:

  • цветен картон
  • ножица
  • балон
  • лист хартия със същия цвят като балона или пък бял лист хартия и флумастери
  • лепило
  • по желание можете да добавите и мъниста или стикери

Изработването е много, много лесно!

Първо сгънете картона на две половинки – сещате се, като за картичка! Той може и да е обикновен сив, но ако имате цветен или можете да го оцветите ще стане още по-хубаво. После намажете едната част от картичката, тази която ще е най-отпред с лепило. Намажете цялата страна и някъде около средата залепете балона. Но така че отвора през който се надува да сочи надолу и да е изпънат. Всъщност е хубаво да изпънете целия балон и да не изглежда много смачкан. Оставете така лепилото да захване, а през това време подгответе и останалата част.

От хартия със същия цвят като на балона – оцветена от вас или купена готова, изрежете ушите на бъдещия слон! Това става най-лесно като просто изрежете две сърца. След това просто ги залепете от двете страни на балона, като обърнете самите сърца настрани. Накрая остава да сложите и очи! Може да ги нарисувате директно върху балона или пък да ги изрежете от хартия – как да го направите избирате вие!

Картичката става достатъчно красива и така, но ако решите можете около слончето да нарисувате някакви детайли – цветя, сърчица, звездички или пък да залепите малко мъниста или готини стикери! Накрая остава да напишете и мило послание в картичката и тя е готова да донесе радост по света!

Да, и ние решихме, че няма да направите само една – все пак са така лесни и красиви!

Обичате да правите картички? Тогава ето още няколко интересни предложения:
Красива картичка с малко прежда и много любов
Пролетна картичка с 3D пеперуда
Нежна картичка със сърца за любимите ви хора
Свежарска картичка за подарък без повод



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град