приказки от деца

Начало | приказки от деца | Карлсон и Мечо Пух

Карлсон и Мечо Пух

Християн Шипаров | 2011-05-20

Имало едно време двама приятели. Те се казвали Карлсон и Мечо (Мечо пух) и двамата били пакостници по природа, но непокорните им майки все ги наказвали. Правели ту пожар, ту номера на съседите, имало случаи, в които за малко да ги вкарат в затвора.

Един ден Мечо предложил на Карлсон да направят номер на майките им. Извикали децата от квартала, преоблекли се като войници и заобиколили къщите на горките жени. Майката на Карлсон припаднала, а на Пух била леко уплашена. Когато разбрали, че това е номер, скроен от синовете им, веднага ги наказали. Обаче двамата ни герои избягали през прозорците и решили да избягат и от вкъщи. Речено, сторено. По пътя си видели един човек, който играел на тука има, тука няма. Мечо се опитал да играе и му спечелил всичките пари.
Вече се стъмнило. Карлсон и Пух се скрили в една пещера, а в нея било пълно със злато. На сутринта награбили колкото можели и тръгнали, но пред вратата ги чакали родителите им. Те били доволни от намереното злато. Взели го цялото и го раздали на бедните. И Карлсон и Мечо Пух се измъкнали без наказание. Обещали повече да не правят подобни глупости. Така и двамата ни герой заживели весело и щастливо, естествено, без наказание.

Прочетете още:
Карлсон който живее на покрива
Историята на Мечо Пух
Царството на приказките



Коментари
4 коментара

petur , ,

Публикувано на 07.06.2011

Това ми прилича по скоро на виц.

petur , ,

Публикувано на 07.06.2011

И още нещо. Децата не ги вкарват в затвора, а наистина ли майката на Пух, която е мечка, живее с човешките. И как така след като вече са избягали през прозорците ще бягат от вкъщи. Те прозорците да не са в къщите. Бих искал автора да ми обясни всичко това.

petur , ,

Публикувано на 09.06.2011

Откъде мога и аз да напиша приказка?

s snejanova, 13 г.,

Публикувано на 02.08.2011

kak da napi6a prikazka

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град