приказки от деца

Начало | приказки от деца | Какво е да си Дядо Коледа – историята на Лори

Какво е да си Дядо Коледа – историята на Лори

Шасхие Ръджова | 2014-12-07

Какво е да си Дядо Коледа – историята на Лори

Имало едно време много на север една огромна работилница. Това била работилницата на Дядо Коледа и неговите помощници. Това място било огромно. Вътре имало ужасно много неща, но една стая се откроявала от всички други. Това била стаята на Дядо Коледа. Стаята блестяла от диаманти и злато, но впечатляващото не е беше това. Впечатляващото беше това, че в стаята имаше повече от милиард писма от децата, а до тях стоеше Дядо Коледа. Изведнъж аз се озовах в тази работилница бях един малък шантав елф с доста смешни обувки и големи уши. Не знам как и кога се озовах там. В работилницата имаше хиляди елфи и елени. Изведнъж Дядо Коледа излезе, но какво направи добрия сръчен старец... Падна по стълбите, а оставаха 2 дни до Коледа. На него му нямаше нищо, защото го хванах. Той много ми благодари и ме помоли да го последвам. Той ме заведе в неговата стая.
– Как се казваш елф, виждам, че си нова тук? – попита ме Дядо Коледа.
– Лори, казвам се Лори… – отговорих му аз.
– Е… Лори, благодаря ти, че ми спаси живота.
– Няма нищо просто бях близо до вас и ви хванах.
– За благодарност, че ме спаси ще ти направя един подарък.
– Какъв подарък? Ъъмм знаете ли какво няма нужда от подарък беше просто случайност, че ви хванах.
– Ще ми помогнеш ли да прочетем всички писма до утре, защото елфите чакат поръчки, за да започнат направата на подаръците за децата.
– Вие шегувате ли се с мен? Разбира се, че ще ви помогна.

След изтощителни 24 часа ние с Дядо Коледа прочетохме всички писма. Елфите бяха започнали с направата на подаръците. Добрият старец беше излязъл да обядва, а елфите бяха готови с подаръците. Оставаше само да удари полунощ, за да бъдат раздадени всички подаръци за децата. Но видях, че беше останало едно писмо и аз го прочетох, но се разплаках. В писмото имаше само едно изречение, докато в другите имаше цял списък с искани подаръци. В писмото пишеше:
„Мили Дядо Коледа, от теб искам само едно нещо, аз искам семейство, което да се грижи за мен.”

Дядо Коледа няма как да изпълни това желание, това е невъзможно.

Един елф чукаше много силно на вратата на Дядо Коледа, а аз отворих вратата и:
– Бързо, бързо към закусвалнята Дядо Коледа е пострадал докато е хапвал супа. Той се е натровил, защото супата е била развалена. Дядо Коледа е добре, но няма кой да раздаде подаръците. Тази Коледа ще бъде кошмарна..  Лори, Дядо Коледа те вика, моля те побързай! – викаше ми един елф.

След като отидохме там Дядо Коледа ми заръча да се опитам да раздам всички подаръци. Аз се изплаших, мислех, че няма да се справя, но това беше единственият начин Коледата да бъде спасена.

Настъпи полунощ. Елените ме издигнаха в небесата и аз направо щях да се пръсна от притеснение. В корема сякаш имах пеперуди.
Аз раздадох всички подаръци, но остана един, който нямаше как да бъде изпълнен. Елените спряха пред една пуста къща на която светеше едното прозорче. Аз влязох и пред една малка камина седеше едно малко момиченце.
– Здравей, сама ли си тук? – попитах я аз.
– Да сама съм тук, няма кой да се грижи за мен, майка ми почина, а баща ми също. Останах само аз сама. А ти коя си ? – ме попита момиченцето.
Аз и разказах всичко. Не можах да оставя това момиче само взех го със себе си, тъй като аз също съм сама. Момиченцето толкова се радваше, когато беше в шейната с елените с мен. Тя се казваше Елена и имаше руса коса. Беше като малка принцеса.

След като се върнахме при Дядо Коледа той страшно много се зарадва, че съм помогнала на момиченцето. Аз му обясних, че тя ще живее с мен и ще бъде като моя сестра.
– Ее, щом ще си имаш сестра ще имате много време да се опознаете и да играете, докато отново дойде Коледа. Много ти благодаря Лори затова, че ти ме замести и буквално спаси Коледата. Много съм ти благодарен. – говореше ми Дядо Коледа.

Е, това беше моята история. Разказах ви за мен Лори и как съм спасила Коледата. Може би за малко, но аз бях Дядо Коледа за много малко време, но все пак това за мен е много. Но повярвайте всички да си Дядо Коледа е страхотно, но не и лесно. Това е най-трудната работа на света. Сега се разполагам в моята огромна къща с моята сестра Елена.

Участва в конкурса "Ако бях Дядо Коледа... – коледният конкурс на Az-deteto.bg"



Коментари
7 коментара

Яница Василева, 10 г.,

Публикувано на 07.12.2014

На мен ми хареса, но защо не давате хората да прочетат и другите разкази все пак и те са се старали!!!???

От редакцията: Един по един ще качим всички, няма да остане участник, на който разказът да не се чете.

Мария Каменска, 11 г.,

Публикувано на 07.12.2014

Много интересна приказка

Яница Василева, 10 г.,

Публикувано на 08.12.2014

Благодаря Испратих ви много писма Качете второто защото то е по-хубаво Благодаря

ani , 10 г.,

Публикувано на 08.12.2014

Aз мисля,че е малко гадно Дядо Коледа да падне,а после да се натрови със супа

Ирина , ,

Публикувано на 08.12.2014

Защо другите, изпратили своите неща не могат да се четат? Оставили сте само на едно дете?

От редакцията: Защото можем да качваме само по едно на ден, ще качим всички по реда на изпращане. Ето днес пуснахме на още един от участниците.

:-) :-), ,

Публикувано на 13.12.2014

Очевидно днвс не му е ден на Дядо Коледа :-) :-) :-)

иванина радева, 9 г.,

Публикувано на 11.10.2015

Тази исто рия ми хареса и аз искам да ми подариш подарък нека да е истинско моля те дядо коледа С обич ИВАНИНА

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град