важните неща

Начало | важните неща | Как да станем отличници?

Как да станем отличници?

Аз детето | 2017-02-07

Как да станем отличници?

Ако отдавна мечтаете да получавате само отлични оценки в училище и родителите ви казват, че трябва да се стараете повече и да изкарвате по-добри оценки, но просто не се получава... Прочетете нашите съвети – може и да помогнат, но само ако се постараете да ги спазвате редовно.

Разпределяйте правилно домашните си.
Всеки има свой любим предмет, а и вие не сте изключение. Нали така? Тогава започнете с най-трудните за вас домашни, по предметите, които не харесвате и най-накрая напишете домашното си по любимия си предмет. Ако следвате този съвет, ще се справите много по-бързо с написването на домашните, защото започвате с най-трудните, още докато сте със свежи сили и завършвате с най-лесното и приятно за вас, когато вече сте изморени.

Начин за по-лесно запомняне на уроците.
Когато четете нещо интересно за вас и особено ако не е свързано с училище :-) още от първото прочитане запомняте съдържанието на текста и можете с лекота да го преразкажете. Нали? Но когато трябва да научите някои урок, дори да го прочетете 10 пъти, понякога не се получава. Ако имате такъв проблем с някои от уроците си, тогава ги разпределяйте на части. А ако те вече са разпределени – още по-добре. След това учете всяка отделна част от урока и докато не научите определената част не минавайте към другата. Звучи малко сложно и трудно, но всъщност не е. Така много по-бързо се научава нещо, особено ако текстът е голям.

Покажете, че това, което учите в училище ви е интересно. Убедени сме, че ако опитате това, то наистина ще ви стане интересно.
Ако искате учителите да обръщат повече внимание на вашите знания и старание, то им ги показвайте. Например, не просто научете урока за свойствата на водата, но направете и един-два прости експеримента вкъщи, а след това разкажете за това на учителя и съучениците си. Или пък намерете допълнителни любопитни факти по въпроса. Сигурни сме, че ако направите това, учителят ви ще е много доволен, а ако това, което разкажете допълнително е интересно, ще впечатлите също и съучениците си.

Разказвайте уроците си без да се запъвате.
За да разказвате нещо гладко, понякога не стига само да го научите. Ако смятате, че урокът, на който ще ви изпитат е труден за разказване, след като го научите, потренирайте вкъщи няколко пъти да го разказвате. Убедени сме, че след най-много третият път ще звучите много уверено и шестицата ви ще е гарантирана.

Желанието е най-важното нещо в училище, а нежеланието – неговата пълна противоположност.
Само да учите всеки ден, въпреки че изглежда така, съвсем не е достатъчно. Всяко нещо, включително и ученето и ходенето на училище, трябва да се прави с желание, иначе просто не се получава както трябва. Намерете нещо, което ви харесва във всеки урок и предмет, сигурни сме, че го има. Правите ли нещо с желание, успехът ви е гарантиран и няма да е никак трудно да го постигнете.

А вие имате ли начини за по-лесно учене? Ако имате, бихте ли ги споделили с нас в коментарите? :-)

Снимка: sxc.hu

Вижте още:
Най-важното в училище са знанията, които получаваме
Какво помага за по-добрата концентрация в училище?
Кръстословица – на училище
Училището е забавно място според децата, посещаващи Az-deteto.b



Коментари
24 коментара

Елица , 11 г.,

Публикувано на 08.02.2017

Шестиците са ми в кърпа вързани

Силвия Василева, 18 г.,

Публикувано на 08.04.2017

Шестиците ми падат от небето

Бела , ,

Публикувано на 27.04.2017

аз си имам шестици и без тези съвети само домашните съм го правила но са хубави

stoyanka nikolaeva, krale г.,

Публикувано на 20.11.2017

na men mi tryabva mnogo 6-tsi no kakk

Тедо , 12 г.,

Публикувано на 04.12.2017

Ще има шестичкиии :)

cat girl, 17 г.,

Публикувано на 06.01.2018

Аз уча като ненормална и ще взема 4:-(

Нора Маджарова , 13 г.,

Публикувано на 16.06.2019

ще се опитам да спазя съветие и ако е така както си мисля ще съм отличничка

Viki P. , 12 г.,

Публикувано на 04.10.2019

Моля се да работи,защото по математика имам само 4 ки а попринцип съм добра по математика

Калина Руменова Траянова Траянова , 9 г.,

Публикувано на 09.10.2019

Яко е приложението

Веселина Киркова, 12 г г.,

Публикувано на 16.11.2019

Много исках да зарадвам родителите ми с добър успех и вече знам как да го постигна. Благодаря за съветите.

Емма Григорова, 12 г.,

Публикувано на 23.10.2020

Попринцип когато аз започна да уча например по история когато го уча и го преразказвам добре, но утре когато трябва да ме изпитат всичко съм забравила.....

Ива , 12 г.,

Публикувано на 05.04.2021

Уча зверски много по всички предмети, в математическа гимназия съм, и постоянно се тормозя, че не съм пълна отличничка. Постоянно мисля за времето, сега имам 6 дни ваканция и то пак ме потиска, моля някой да ми каже какво да правя :(

От редакцията: Не е непременно необходимо човек да е пълен отличник в училище. Притеснението за постигане на пълно отличие пречи и на ученето. Има много, които са били пълни отличници, а пък после се оказва, че знаят и могат не чак толкова неща. Добре е човек да учи повече това, което му е интересно и да не се насилва да е пълен отличник по предмети, които не са му интересни. А има и много хора, които без да са пълни отличници са постигнали много неща в живота си после и са били полезни с откритията и труда си за много хора, а това носи щастие на тях и на останалите.

Petq , 15 г.,

Публикувано на 11.04.2021

значи аз много трудно изкарвам хубави оценки кажете ми как да не ме вдигнат или как да имам хубави оценки и как да уча по лесно

Бела или по-точно фен на математиката , 11 г.,

Публикувано на 13.06.2021

На мен любимият ми предмет е математика, но за годината ми писаха 5. Не разбирам защо когато мразя даден предмет имам 6 за годината, а когато обичам даден предмет ми пишат 5. Не знам защо всичко е наопаки при мен.

София , ,

Публикувано на 01.12.2021

Откога търсех такова нещо

Лора , 11 г.,

Публикувано на 05.12.2021

Наистина ли е вярно?

Цанева , 15 г.,

Публикувано на 04.05.2022

Шестиците са ми във кърпа вързани

MARIQ , 12 г.,

Публикувано на 18.09.2022

DANO DA POMOGNAT :)

Ерел , 11 г.,

Публикувано на 16.01.2023

Значи аз исках преди да съм отличник да имам шестици но не ставаше и плаках но когато ги спазих правилата вече шестиците ми са вързани в кърпа

Филип , 9 г.,

Публикувано на 09.02.2023

Родителите ми искаха да се уча за състезания по математика за бързина защото не ми стигаше 1 час. (даже разписах 15 зад.(: ) Просто задачите не бяха интересни. Това е проблема. Иначе много благодаря за съветите!!!!!!!!!

Анастасия , 12 г.,

Публикувано на 15.05.2023

Имам много шестици.

Румяна , 17 г.,

Публикувано на 24.08.2023

С тези съвети няма да направя нищо

Viki K, 15 г.,

Публикувано на 26.03.2024

Благодаря за съветите!

Сели , 12 г.,

Публикувано на 07.04.2024

Днес ще го пробвам трябва ми 6666666

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град