Технологии

Начало | Технологии | Излезе българска 3D образователна игра за деца

Излезе българска 3D образователна игра за деца

Аз детето | 2017-03-27

Излезе българска 3D образователна игра за деца

Геймърското студио „Уафуу“ пусна на пазара едноименната 3D игра за деца. „Waphoo: Играта-Детски Свят-3D“ е мобилна мултиплейър платформа с образователен характер, предназначена за деца на възраст от 6 до 11 години и техните родители. Разработена с помощта на „Материка“ – школа за Образование и Сугестопедия, играта съчетава развлекателни и образователни елементи, показвайки как мобилните игри могат да бъдат превърнати в нов ефективен способ за обучение. Платформата от ново поколение е изградена от миниигри, насочени към различни области на науката – математика, готварство, логика и чужди езици. Геймплейът предлага интересни игрови ситуации, които провокират децата да прилагат знания и творчески подход при вземането на различни решения в отделните етапи.

Идеята е, още от ранна възраст, те да развият логическата си мисъл и аналитични способности, в случая – като общуват помежду си, при това в напълно защитена и безопасна среда.

Характеристики:
Общуване, забавление и обучение в безопасна среда:
– защитен log-in в играта;
– филтриран чат (използва се палитра от предварително дефинирани фрази и емотикони);
– Parental Gate, който не позволява на децата да купуват в играта без родителско разрешение.

Социален елемент:
– децата контактуват помежду си;
– завързват приятелства и се социализират;
– могат да си изпращат подаръци.

Образователен елемент:
– интерактивен подход за усвояване на чужди езици;
– пример за добри практики;
– изграждане на умения за справяне с различни ситуации.

Играта е безплатна, но съдържа покупки, които не са задължителни, но могат да направят преживяването по-вълнуващо. В платформата е внедрена технологичната иновация на Google – Google Cardboard – VR (virtual reality) – виртуална реалност за мобилни устройства, която придава на играта по-голям колорит.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град