малък готвач

Начало | малък готвач | Палачинки

Палачинки

Ирен Ставрева, 10 г., София | 2007-01-10

Продукти:
3 яйца
3 чаени чаши прясно мляко
щипка сол
3 чаени чаши брашно

Приготвяне:
Разбъркват се яйцата с миксер, заедно със солта. После с бъркане се сипва млякото и след него и брашното. След това се разбърква до получаването на хомогенна смес (ако сместа е много рядка, добавя се брашно, а ако е гъста добавете вода). Намажете тигана с олио и го загрейте.
Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана. Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Коментари
5 коментара

mimi , ,

Публикувано на 11.08.2008

ne moje6 da pi6e6 ti 6e qde6 pala4inki s pamuk i ne se sipva 1 litar mlqko

Поли , ,

Публикувано на 09.12.2009

много лесна рецепта , но все пак благодаря

Ивелина Асенова, 12 г.,

Публикувано на 03.09.2011

И само колко съставки не са написани!!

Габриела , 10 г.,

Публикувано на 24.02.2012

Ивелина,с моята майка ги правим само с 3 съставки-вода,брашно и яйце(стават чудесни) така ,че тази рецепта , може би и тя не е идеалната , но ..

Деница Хомогеннова, 7 г.,

Публикувано на 12.03.2013

О, боже! Всеки. може да прави палачинки!!!!!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град