покани

Начало | покани | Голямото боядисване започва! Вижте кога и къде можете да посетите весели великденски работилници!

Голямото боядисване започва! Вижте кога и къде можете да посетите весели великденски работилници!

Аз детето | 2019-04-25

Голямото боядисване започва! Вижте кога и къде можете да посетите весели великденски работилници!

Велики четвъртък е! Вече не само можете да събирате идеи за великденски яйца, но и да ги приложите. Днес и в събота е голямото боядисване, както ние често обичаме да го наричаме. Наистина – много често е много голямо, цапащо, но и весело. Кога друг път ще имате възможност да правите нещо такова без да ви се скарат. Или пък, кога ще боядисате несварени яйца, както ние направихме веднъж, без отново да ви се скарат, а да го приемат с усмивка. Яйца обаче можете да боядисате не само вкъщи. Представяте ли си? Почти във всеки град и селце днес и в събота се организират твърде интересни и много весели великденски работилнички, че да ги пропуснете. За вас събрахме възможно най-много информация за всяко място на което знаем какво ще се случи и то ще бъде интересно. Но дори и вашия град или село да го няма тук – просто отидете в центъра на мястото, където живеете и несъмнено ще се натъкнете на нещо великденски весело и интересно.

Благоевград

От 17:30 часа на площад „Македония“ ще се проведе инициативата „На лов за Великденски яйца“.

Бургас

От 11 до 15 часа в Авиомузей „Бургас“ на летище „Бургас“ в кв. „Сарафово“ ще се проведе работилницата „Създай своето авиационно яйце“, а от 13:00 до 17:00 часа – игра „Великденският заек каза...“.

От 12 часа пред Градинката до Часовника ще се състои „Багрилница за Великден“ – автентичен ритуал за боядисване на яйца. Организатор на събитието е Регионалният исторически музей в Бургас и група за автентичен фолклор от с. Факия.

Варна

От 17 часа в залата на неделното училище при храм „Св. Атанасий“ ще има „Великденска работилница“. В нея деца от школите по изкуства и неделното училище при храма ще боядисват яйца и изработват великденски картички.

Горна Оряховица

От 16 часа в Младежкия дом ще се проведе „Работилница за умения и добродетели: Великденски писани яйца“.

Добрич

От 13 часа в Народно читалище „Мевляна – 2002 г.“ ще се проведе конкурс „Да нашарим яйцата“ за най-шарено великденско яйце.

Перник

От 14 часа пред Двореца на културата ще се проведе конкурсът за рисуване на яйца „Писано яйце“, с участието на ученици от пернишките училища.

От 17 часа в Галерия „Кракра“ ще бъде открита Традиционна Великденска изложба.

Кюстендил

От 14:30 в сградата на Обединен детски комплекс ще се проведе традиционна великденска работилница. Тя ще ви запознае с народните обичаи свързани с празника, както и интересни техники за боядисване на яйца и приготвяне на козунаци.

Видин

От 16 до 18 ч. в библиопощата ще се проведе великденска работилница „От сръчни ръце – шарено яйце и картичка от сърце“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град