игри в дома

Начало | игри в дома | Една луда игра с една луда осмица

Една луда игра с една луда осмица

Аз детето | 2017-01-10

Една луда игра с една луда осмица

Какво ще кажете за една луда и невероятно вълнуваща игра на карти? Не се заблуждавайте, може картите да са просто едни картончета с картинки и числа по тях, ама това въобще не означава, че с тях не могат да станат интересни и забавни игри. С картите могат да се играят толкова много неща, освен това са идеални за студените зимни дни, които тепърва ни предстоят. В тях можете да включите всички – по-малките си братя и сестри, по-големите, мама, баба, дядо, татко и всички приятели, за които се сетите. Освен това знаете ли, че игрите на карти са едни от най-старите в света. Смята се, че дори пещерните хора са играли на нещо като карти. Разбира се тяхното са били камъни и са имали някакви символи и рисунки, но се смята, че дори хората в пещерите са играли на карти. Смятаме, че няма нужда от повече убеждения да опитате, така че сега направо ще ви споделим нашата любима и малко позната игра.

За нея както разбрахте трябват задължително карти. Може да се играе както от двама така и от четирима. А ако сте повече можете да си направите и една двойна игра – победителите да играят с другите победители. Правилата също са лесни и доста интересни. Ако сте двама всеки от вас получава 7 карти, а ако сте 4-ма по пет карти. Знаете, че не трябва да ги показвате на противника си, нали?

Останалите карти разбъркайте добре и сложете между вас с лице към пода, тоест не трябва да виждате какви са картите и накрая играта започва. Първият играч поставя карта, а целта на останалите е да поставят карта, подобна на тази преди тях. Например: ако картата, която е поставена е 5 купа, то вие трябва да извадите от вашето тесте или 5 или купа. Ако нямате нито една такава карта, то теглите от общото тесте. Така теглите карти, докато не уцелите подходящата.

Сега ще се запитате къде отиде тази осмица? Ами много просто – запомнете, че ако имате осмица, можете спокойно да я дадете винаги, защото тя отива на всяка карта. Не е ли лудо това?

Когато всеки играч си изиграе картите, те се събират и се оставят на друга купчинка. Така се играе, докато някой от вас не свърши всички карти в ръката си. Този, който пръв направи това е победител. Трябва да ви кажем – играта е непредсказуема, понякога може да свърши само с няколко хода, а понякога трябват часове. Ако ви се случи второто и картите в общата купчина свършат, то събирате изиграните, разбърквате ги и започвате да теглите от тях. Казваме ви тази игра е наистина луда и е много развлекателна, само трябва да опитате!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град