игри в дома

Начало | игри в дома | Забавен настолен футбол от подръчни материали

Забавен настолен футбол от подръчни материали

Аз детето | 2017-01-23

Забавен настолен футбол от подръчни материали

Футболът е един от най-популярните спортове в света. Той е не само интересен и вълнуващ, но и предлага отлично забавление, особено когато сте се събрали с приятели да поиграете малко. Прекрасни мигове! Най-хубавото е, че тези моменти тепърва ще ви предстоят, когато времето се стопли и снегът съвсем се стопи. Засега обаче те са по-скоро като бъдещи планове, защото зимата въобще не се готви да си отива. Това обаче не означава, че не можете да се позабавлявате с добрия стар футбол, макар и по малко по-различен начин и при това направо у дома. Можете още сега да изиграете един мач, макар и в мини вариант и доста по-различен. Ако пък не сте големи любители на футбола, също ви го препоръчваме. Този вариант ще ви хареса. Идеален е за мрачни и студени дни, както и за вечерите, в които не ви пускат навън. Можете да играете футбол у дома както с приятели, брат, сестра, така и сами в краен случай и винаги ще е забавно, когато времето навън не предлага по-добър вариант. Можете дори да го занесете, когато ходите на гости у приятел, защото е настолен и преносим. А най-хубавото е, че ще си го направите съвсем сами от няколко подръчни материали. Готови ли сте за едно интересно футболно преживяване?

Необходими материали:

  • 4 дървени шиша
  • 10 щипки
  • картонена кутия от обувки
  • малко топче или лист хартия
  • ножица
  • лепило
  • черен молив
  • цветни моливи или хартия за облепяне
  • водни боички или флумастри

Изработва се лесно:

Първото, което трябва да направите е да решите дали искате вашия настолен футбол да е цветен и весел. В такъв случай можете да облепите цялата кутия за обувки с цветна хартия и лепило или пък да я оцветите. Същото трябва да направите и с щипките, като имате предвид, че е добре да ги разделите на по 5 и всичките 5 да имат един и същи цвят, защото ще са от един и същи отбор, като истински футболисти. А можете и просто да ги оцветите с водни боички или флумастри. Като не забравяте да ги оставите да изсъхнат, преди да преминете към следващия етап. Ако пък не ви се занимава с това в момента, а просто искате да играете можете и да пропуснете тази част.

С черен молив отбележете върху кутията къде трябва да пробиете, за да направите най-основната част от вашия забавен футбол. Можете да разчитате на добрия си усет или пък просто с линия да премерите 15-20 сантиметра между всяка дупка – ще ви трябват общо четири. Така поставяте линията и мерите – на 20 сантиметра поставяте черна точка отгоре, на 40 отново, на 80 пак и така докато не направите четири. След това ги пробивате. Правите същото и от другата страна, като е много важно дупките да съвпадат, иначе нищо няма да се получи. Също знайте, че въобще не е нужно да са големи, само колкото дървеният шиш да може да мине през тях. Ние успяхме да ги пробием даже и с молива, като просто натискахме малко по-силно.

След това просто взимате шишовете и ги промушвате през дупките от едната и от другата страна. Опитайте дали може да се движат свободно, да се завъртат и да се дърпат напред и назад. Ако не е така, просто разширете дупките малко, можете да го направите и направо с шишовете, като ги дръпнете леко настрани. Ако сте направили това идва ред и на щипките футболисти – на 2 от пръчките сложете по две щипки, а на останалите 2 по три. Накрая изрежете вратички от двете страни на кутията. Вземете малко топче или пък просто сгънете лист хартия на топка и сте готови.

Става страхотна игра и то без пари, даже е още по-забавно и приятно, защото знаете, че сте си я направили съвсем самички! Желаем ви приятни забавления.

Вижте още:
Любопитната история на футбола
Бъбъл футбол – спорт и забавление в едноКоментари
1 коментар

Елица , 11 г.,

Публикувано на 08.02.2017

Става ли за подарък? Защото на мен за какво ще ми е.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град