покани

Начало | покани | Дядо Коледа срещу Снежния човек 3D

Дядо Коледа срещу Снежния човек 3D

Аз детето | 2007-11-06

Дядо Коледа срещу Снежния човек 3D

Веднъж на всяко поколение се ражда коледна приказка, която грабва сърцата на милиони – класика за цялото семейство. Приказка, изпълнена с топлота и уютно празнично настроение... Стоп! Идва една коледна класика, която ще придаде ново измерение на празниците!

Жителите и гостите на София имат възможност да се включат отново в това грандиозно събитие за коледния сезон, прожекцията на “Дядо Коледа срещу Снежния човек 3D”, първия триизмерен коледен филм на IMAX. От наградения с Оскар екип, сътворил семейния хит “Джими Неутрон”, “Дядо Коледа срещу Снежния човек 3D” идва изключително забавната анимационна комедия на Стив Одекърк (“Джими Неутрон”, “Смахнатия професор”, “Ейс Вентура: Повикът на природата” и “Пач Адамс”), режисирана от Джон А. Дейвис и анимирана от “DNA Productions” и “Omation”.
Дядо Коледа срещу Снежния човек 3D” преобръща традицията с главата надолу и ни разказва стоплящата душата история на самотния Снежен човек, който първоначално е омагьосан от вълшебните чудеса на коледното селце, но после обявява война на Дядо Коледа, защото го ревнува за цялото внимание, което добрият старец получава през празничните дни. Резултатът е една смешна полярна война, в която накрая приятелството възтържествува и публиката е възнаградена и затрогната от този невероятен филм.

Създателят и изпълнителен продуцент Стив Одекърк разказва: “Дядо Коледа срещу Снежния човек 3D” улавя истинския коледен дух, но през една комедийна призма, която смятам, че ще забавлява както децата, така и възрастните години напред. Секващият дъха размер на изображението на огромния IMAX екран с реалистична триизмерна анимация издига разказваческото изкуство до едно ново измерение. Този филм ни позволява да надзърнем в бъдещето. Зрителите са част от филма. Наистина е вълнуващо, сякаш виждаме какво ще представлява киното след още 50 години, първата стъпка, която ще преформулира усещането за това, какво представлява киното.”

“Дядо Коледа срещу Снежния човек 3D” комбинира уникалните характеристики на IMAX®, а резултатът е изумителна визия, прожектирана на екран с височината на осеметажна сграда и широчина 24 метра, подчертана от невероятното усещане, което 14 000 вата некомпресиран дигитален звук могат да създадат. За разлика от всички други анимации до момента, “Дядо Коледа срещу Снежния човек 3D” е анимиран кадър по кадър с технологията CG в 3D, като омагьосва зрителите, и те имат чувството, че могат буквално да уловят снежинките. 3D очилата са задължителни и ни потапят в едно революционно приключение, което пренася децата от всички възрасти от кинозалата на Северния полюс.

Чуйте звънчетата на коледния сезон с “Дядо Коледа срещу Снежния човек 3D” в Mtel IMAX, Мол София. За информация за билети и актуална програма, моля обадете се на (02) 929 29 29 или посетете www.mtelimax.com. За групи от 80 или повече души, желаещи да резервират ексклузивно посещение на Северния полюс с “Дядо Коледа срещу Снежния човек 3D”, моля, обадете се на (02) 981 44 41 за организиране на извънредна прожекция и много коледно забавление!

Имало едно време един самотен Снежен човек…
Така започва нашата история. Нямал никакви приятели, защото край него нямало никого. И понеже нямало с кого да си бъбри, той така и не се научил да говори. Негов глас била малката му флейта... и всяка вечер той свирел с нея сладко на звездите. Една нощ северното небе внезапно е озарено от светлина, която изпълва Снежния човек с удивление. Лъчът светлина попада точно на любимата му ледена флейта и я разбива на парчета. Снежният човек отново поглежда към небето и вижда, че незнайната светлина идва иззад ледени върхове отвъд хоризонта.
Изпълнен с любопитство, Снежният човек решава да открие каква е тази загадъчна светлина. Поема на път, воден от нея, и пред очите му се разкрива чудна гледка – стига до селото на Дядо Коледа.
До Коледа остава само ден и в селото кипи оживление. Елфите правят играчки за шефа си – Крис Крингъл, познат още като Дядо Коледа (гласът на Марин Янев), като не спират да пеят и танцуват. Все пак са елфи, нали? Воден от шума и песните, Снежният човек застава пред прозореца на работилницата на Дядо Коледа. Въпреки че са претрупани с работа, елфите обожават своя весел, червендалест шеф. А и как не? Дядо Коледа идва да донесе горещо какао на щастливите си работници и да провери докъде са стигнали с играчките.
Докато елфите и Дядо Коледа се веселят, Снежният човек вижда блестяща флейта, лежаща сред купчината нови играчки, съвсем близо до прозореца. Едва ли някой ще забележи липсата на една мъничка флейта. Снежният човек отваря прозореца и я измъква от купчината играчки. Не е успял да й се порадва дори за секунда, когато алармата на охранителната система на работилницата се включва. Отвсякъде примигват предупредителни светлини.
Уплашеният Снежен човек побягва, измъквайки се под носа на стражата, която пази селото. Но охранителната система го е засякла и алармира за непозволеното влизане. Дядо Коледа изпраща сухопътната си войска след крадеца. Снежният човек хуква към хълмовете, преследван от отряд елфи с моторни шейни. За малко не го залавят, но виждат само как Снежният човек се спъва, изпуска флейтата и пада в една пропаст. Стражата прибира флейтата и се връща в базата, а Снежният човек се скрива зад огромна ледена висулка и зачаква суматохата да отмине. После се прибира у дома, уморен и страшно развълнуван. Мисли само за едно – за Дядо Коледа и за неговата чудна работилница. Очевидно старецът си има всичко – прекрасен дом, много приятели, купища играчки и всички го обичат. Защо не дава на Снежко да си има и той поне една играчка? На Снежния човек му се струва нечестно. Той заспива и сънува, че е Дядо Коледа. Облечен в типичния му червен кожух, той се среща с хората, които му показват обичта си.
В този миг Снежният човек се променя. Защо любовта, хубавите неща и приятелството да са само за Дядо Коледа? Не е справедливо. Може би някой друг трябва да стане Дядо Коледа. На другия ден маскираният Снежен човек се връща в селото на Дядо Коледа, уж на туристическа обиколка на забележителностите. Той сяда във влакчето, което ще разведе него и останалите посетители из работилницата, където екскурзоводът ще им покаже как работят елфите. Но на зорките пазачи не им убягва нищо и те разпознават у Снежния човек среднощния натрапник. Все пак дали е той? Туристът е с мустаци и с очила.
Накрая спират пред техническото чудо, което позволява на Дядо Коледа за 12 часа да разнесе подаръците по целия свят – неговата шейна. Тя е последна дума на техниката, оборудвана с азотни магнитно-оптични дюзи и с двоен свръхсветлинен двигател, прокарващ въздушен тунел, през който Дядо Коледа се движи из пространството и времето. Двигателят на шейната отговаря също така на всички екологични стандарти.
Когато наближават самата работилница, Снежният човек скача от влакчето и сяда във вълшебната шейна на Дядо Коледа. Екскурзоводът забелязва отсъствието му и той е подгонен да напусне територията на Дядо Коледа.
Това само подсилва решимостта на Снежния човек да нападне Дядо Коледа. Той нахлупва червена шапка с надпис “Дядо Коледа” и привежда недообмисления си план в действие. С помощта на наръчника “Снежни бойни изкуства” сформира своя войска от снежни воини. Начинът на действие е следният: Стъпка 1 – набавете голямо количество кубчета лед.; Стъпка 2 – изсипете ги на заснежен терен; Стъпка 3 – отдръпнете се и наблюдавайте раждането на полковете ледени воини, готови да изпълняват заповедите ви, дори да воюват срещу най-обичания старец на Северния полюс.
Охраната на селото на Дядо Коледа регистрира голямо струпване на вражеска войска и уведомяват добрия старец за опасността. Елфът разузнавач Флипи им праща видеокартина, но самият той става жертва на настъпващите ледени воини. Дядо Коледа обявява тревога и заема позиция в щаба си, за да ръководи отбранителната операция.
Сухопътни полкове елфи са изпратени срещу вражеската ледена войска. Докато Дядо Коледа наблюдава бойните действия от щаба си, войската му застава лице срещу лице с батальоните на Снежния човек, които напредват тежко и бавно. Дядо Коледа нарежда огънят да спре, докато разбере какви са исканията на ледената войска. В щаба му помага елфида свързочник. Умна и хубава, тя е принцесата сред елфите. Дядо Коледа настоява да научи какво цели врагът. Свързочникът засича и му предава отговора, състоящ се от едно-единствено изречение: “Дай ми Коледата!" Дядо Коледа веднага отказва и нарежда Снежния човек да бъде вписан в списъка на непослушните, а също и еленовата ескадрила да бъде подготвена за атака.
Развихря се ледена битка – воините на Снежния човек сипят градушки от снежни топки и ледени лъчи, а елфите им отвръщат с горещи сладкиши и ледени торпеда. Сражението се ожесточава, но Дядо Коледа се сеща, че Коледа е съвсем скоро и конфликтът трябва да бъде потушен незабавно. Като последна мярка, той се качва в бойната си кола – огромна лешникотрошачка, която смазва всички ледени войници, изпречили се на пътя й. В отговор Снежният човек изпраща огромно снежно чудовище, високо почти колкото бойната кола на Дядо Коледа. С един точен изстрел на топлинен лъч от бойната кола чудовището е стопено до нищожни размери. Тогава ледената войска отстъпва.
Дядо Коледа слиза от колата и лично присъства на залавянето на Снежния човек. Но огромната ледена армия отново настъпва, пленява Дядо Коледа и го затваря в ареста, а Снежният човек излита със собствената си ледена шейна, теглена от ледените воини, да раздава подаръци на децата вместо Дядо Коледа.
Като по чудо се появява верният Флипи, който освобождава Дядо Коледа от ареста. Добрият, но вече не толкова весел старец се спуска да преследва снежния измамник.

Снежният човек се понася над покривите. Усещането е вълшебно, неповторимо. Сега трябва само да раздаде няколко подаръка и всички ще обикнат и него.
В първата къща Снежният човек попада на сънено момиченце, което веднага гушва подаръка си – ледена кукла, която за жалост веднага се чупи. Снежният човек трябва веднага да извади друг подарък, но за негова изненада всички подаръци, направени от сняг, са се стопили в чувала, оставен пред камината. Момиченцето се разплаква, а след него и съкрушеният Снежен човек.
На Дядо Коледа, който наблюдава цялата сцена отвън, му дожалява за Снежния човек и му дава истинска кукла, която да подари на момиченцето. Щастливото дете им пожелава “лека нощ” и за благодарност целува Снежния човек.
Вече навън, Дядо Коледа заявява на Снежния човек, че имат неразчистени сметки. Извиква “Весела Коледа” и подарява на Снежния човек нова флейта, същата като онази, която Снежко се е опитал да открадне. Накрая го съветва другия път да чака търпеливо до Коледа.
Дядо Коледа предлага на Снежния човек да го откара, тъй като ледената шейна вече се е стопила на покрива. Така Дядо Коледа и Снежният човек се сприятеляват. Снежният човек през цялото време иска само това – да има приятел.
Това е и смисълът на всички празници, тук, разбира се, изтълкуван по нов начин.



Коментари
2 коментара

Наталия Шахънова, 12 г.,

Публикувано на 22.12.2008

Това не съм го 4ела и немога да ви кажа,защото според мен е много тъпо и затова не го 4етах.За сега това мога да кажа и има много хубава картина има нарисувано снежни 4ове4ета,мом4ета с о4ки и това написах аз.Аз 4е имам работа аре пате нигодно.

Мирка Соколова, 8 г.,

Публикувано на 23.07.2010

много е д1лго немога толкова много те са лъди

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град