покани

Начало | покани | "Да общуваме свободно"

"Да общуваме свободно"

Аз детето | 2007-10-16

"Да общуваме свободно"

На 20 октомври 2007 (събота)  от 10.30 ч. до 12.00 ч., ИК Сиела съвместно с детския портал Az-deteto.com и Сдружение за инициативи по заекването (СИЗ), и с любезната подкрепа на Столична Община ще отбележат Международния ден на информираността по заекването с весел детски празник в книжарницата  на Сиела в Mall of Sofia.
    Всички деца, независимо дали заекват или не, са добре дошли да се включат в игрите и забавленията, подготвени специално за тях от организаторите. Целта на празника е да се насърчи детската толерантност и приемането на различните деца за по-свободно общуване. Децата ще бъдат зарадвани с много лакомства и награди, а за всяко дете ще има книжка „Аз заеквам“ от поредицата „Аз детето“. За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижи клоунът Дечко.
    На празника ще присъства и зам. кмета на София – г-жа Ирина Папанчева, като представител на Столична община и СИЗ.
    Международният ден за информираност относно заекването се отбелязва всяка година на 22 октомври. През 2004 г. - Международната година на децата, които заекват - детският портал Az-deteto.com и Сдружение за инициативи по заекването стартираха инициативата "Аз заеквам, ти заекваш, той заеква", посветена на децата с този проблем. За целта бе организиран конкурс за рисунка, стих, есе или разказ, който прерасна в голям детски празник в детски развлекателен комплекс "Патиланци". На проблема със заекването е посветена и първата от книжките от поредицата „Аз детето“ - „Аз заеквам“ (ИК Сиела, 2004).
С подкрепата на Баракат Ол ЕООД и Нестле България.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град