приказки от деца

Начало | приказки от деца | Дядо Коледа, Снежанка, джуджетата и вълшебната топка

Дядо Коледа, Снежанка, джуджетата и вълшебната топка

Александрина Андонова | 2010-12-15

Един ден, малко преди Коледа, Дядо Коледа усетил, че времето напредва, а подаръците все още не са готови. Снежанка се опитала да го успокои, но нищо не постигнала, защото Дядо Коледа бил толкова притеснен и умислен, че не слушал никого.

Джуджетата работили усилено, но подаръците за тази година били толкова много и джуджетата не смогвали. Писмата идвали и поръчките за подаръци се увеличавали. Тогава Дядо Коледа се сетил за вълшебната книга, а в нея пишело за някаква топка за подаръци, която помагала на Дядо Коледа и джуджетата за правенето на подаръци. Но Дядо Коледа не знаел къде да я намери.
В същия момент Снежанка донесла книгата и там пишело, че за да намерят вълшебната топка трябва да вземат студен сняг и да го поръсят с вълшебен прашец. Джуджетата и Снежанка донесли сняг, поръсили го с прашеца и той се превърнал в красива вълшебна топка.

В този момент Снежанка се досетила, че те не знаят къде да поставят топката. Дядо Коледа мислил, мислил и накрая измислил. Казал им , че трябва да поставят топката на красивия жезъл. Те поставили вълшебната топка и тя светнала. Тази топка много помогнала на Дядо Коледа и джуджетата, за да стигнат на време за празника.  

Когато всички деца получили подаръците си, Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата били много щастливи и празникът минал чудесно. Когато Дядо Коледа се върнал, всички отпразнували това, че тази Коледа била най-хубавата до сега.

Участва в конкурса "Разказ или стихотворение за Дядо Коледа и джуджетата"Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град