покани

Начало | покани | Домът на хумора и сатирата и ЕМО „Етър“ отбелязват Деня на бащата

Домът на хумора и сатирата и ЕМО „Етър“ отбелязват Деня на бащата

Аз детето | 2016-06-16

Домът на хумора и сатирата и ЕМО „Етър“ отбелязват Деня на бащата

Има такъв ден! Всяка трета неделя на юни се посвещава на бащата. За да се популяризира значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на децата.

В Дома на хумора и сатирата в Габрово са поканени всички деца с техните татковци. Да поиграят в Музея заедно, да се включат в някои игри и те, че и мама да помогне. Да бъдат отбор. Разбира се, че ще има награди! Ще има и отличени татковци. Нали всяко дете иска да каже: „Моят татко е най-най...“

Деца и татковци, дядовци и внуци (и дядото е баща, така де!), цели семейства могат да заповядат в Дома на хумора и сатирата точно в 10 часа на 19 юни, неделя. Организаторите обещават на всички да е весело и забавно, а и задружно да отбележим този нов за нашата страна празник (според църковния календар българският Ден на бащата е на 26 декември, ден на св. Йосиф Обручник).

За татковци с дечица, пожелали да участват в програмата – вход свободен до 12 часа.

Татковците, пожелали да участват в надпреварата Моят татко е най-най..., могат да пишат на адрес: humorhouse.gabrovo@gmail.com

Етнографски музей на открито „Етър“ отбелязва Деня на бащата, всички събития са безплатни и се провеждат на поляната до „Музеен детски кът“. Денят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете. Отбелязването на Деня на бащата в България е част от Националната кампания „Да бъдеш баща“.

През 2016 г. празникът се провежда под наслов „Истинският мъж възпитава с игра“ на 19 юни. По случай празника Етнографски музей на открито „Етър“ организира редица интересни занимания, популярни в миналото, имащи образователен и състезателен характер. 

Програма:

10:00 ч – 17:00 ч Демонстрация и обучение в традиционни дейности – направа на плет; белене кората на дървета с рукан; пробиване на дърво с ръчен свредел (бургия) и други занимания.

10:00 ч; 13:00 ч; 15:00 ч. Организиране на традиционни игри със състезателен характер – челик; игра с орехи; състезание с карачки; скачане с чували; дърпане с въже и други.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град