спорт

Начало | спорт | Детска йога: още основни йога пози в картинки, които да опитате

Детска йога: още основни йога пози в картинки, които да опитате

Аз детето | 2018-07-24

Детска йога: още основни йога пози в картинки, които да опитате

Няма човек на света, който не иска да изглежда добре и да бъде в хармония със собственото си тяло, независимо дали си дете или възрастен. Всеки го иска! Макар и да не се замисляте често над това, в момента не се съмняваме, че кимате усилено. Сега сигурно и се досещате, че това се постига с правилно хранене, спокойствие и спорт. За последното имаме едно идеално и модерно предложение от областта на здравословния начин на живот. То се нарича йога и можете още сега да спрете да седите пред компютъра и да опитате. Йогата ще ви помогне да бъдете здрави, весели и щастливи. Така че защо още сега не се присъедините към любителите на този спорт. Да, това е спорт – повече за самата йога можете да прочетете тук, а днес сме ви приготвили няколко пози, подходящи за деца!

Знаете ли, че според най-новите изследвания, проведени от американски учени, най-полезните упражнения за тялото и мозъка са тези, в които трябва да заставаш в не толкова естествени пози... Готови ли сте да опитате този популярен и модерен източен спорт. Тогава смело напред!

Мълния

Искате да станете рано сутрин, за да се насладите максимално на деня. Все пак сега са най-хубавите ви свободни дни. Ако пък сте някъде на почивка със сигурност бихте искали да вземете максималното от деня и да видите всичко, да поседите повече на плажа или да се разходите. Има обаче един проблем – очите ви отказват да се затворят. Леглото е удобно, тъмно е, всички други спят, но при вас просто не се получава. На всеки се случва и затова точно тази йога поза ще ви помогне! Тя ще ви отпусне и ще покаже на тялото, че е време да спи. Поемете си дъх и протегнете ръце право нагоре. Издишайте и свийте колене, докато ръцете са все така нагоре. След това останете така, като бавно вдишвате и издишвате няколко пъти. Вече ви се спи, нали?

Гора

Трябва да се съсредоточите – независимо дали е за да прочетете още една страница от книга от списъка за училище или за да минете онова невъзможно ниво в играта, което искате да направите още от миналото лято! Усещате, че сега ще се получи, само ако може да съсредоточите вниманието и ума си за няколко минути, но не се получава. Той продължава да се носи и да блуждае с най-различни мисли. Тогава поза „гора“ е точно за вас. Застанете изправени, с крака плътно един до друг! Ръцете са отпуснати до тялото! Поемете въздух и ги сгънете в лактите, а дланите прилепете една за друга пред тялото. Изпуснете въздуха и останете така, докато естествено дишате дълбоко, 1-2 минути. След това гарантираме, че ще можете да направите всичко!

Пробуждане

Усмивката е слязла от лицето ви... Ама защо – лято е и всичко е така чудесно! Вие сте ваканция и можете да правите почти всичко, което си поискате! Толкова дълго чакахте това време от годината, а сега – нещо не е наред. Не знаете какво и защо, но просто някак си не можете да се усмихнете точно в този момент. Не се тревожете, йогата ще ви помогне и сега! Това упражнение е точно за такава ситуация. Седнете на пода, естествено на килима или пък си сложете възглавничка отдолу и кръстосайте краката си. Поставете ръцете си на коленете. Отпуснете тялото си и вдишвайте и издишвайте. Правете това колкото поискате. Ето че само след няколко дихания вече сте щастливи и готови да се радвате на всичко.

Това е! Лесно е, но си нямате и на идея колко полза носи.

Първата част с полезните за деца йога пози можете да видите тук.

Материалът е написан със съдействието на Yoga With Adriene



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град