покани

Начало | покани | Детска площадка в “Надежда” и планина до НДК – София

Детска площадка в “Надежда” и планина до НДК – София

Аз детето | 2007-10-12

На 13 октомври Екобулпак ще направи още един подарък на столичани. Децата от район “Надежда” – един от първите, в които организацията въведе система за разделно събиране, ще получат нова детска еко-площадка. Тя се намира до клуба на СДС и е оборудвана с всичко необходимо за вълнуващи игри. Съоръжението е снабдено с баскетболен кош, тенис маса, пързалка, пясъчник и сцена за изява на малките детски таланти.

По случай официалното откриване на площадката, което започва точно в 11:00 ч., е организиран детски еко-празник с участието на актьорите от Екосцена, детска вокална група “Врабчетата” и музикантите Йордан Милев и Михаил Шишков. Ще бъде представен еко-спектакъл за разделното събиране на отпадъците от опаковки. Докато малчуганите се забавляват, техни връстници, облечени като макети на контейнери, ще раздават листовки с инструкции за разделно събиране на отпадъците.

Екобулпак ще се включи и в инициативата по изграждане на изкуствена планина от пластмасови бутилки на 14 октомври пред НДК. Идеята на шоуто, което започва в 11 ч., е да демонстрира по атрактивен начин огромното количество пластмасови отпадъци, което изхвърляме всеки ден. След приключване на събитието всички пластмасови бутилки ще бъдат събрани в 100 жълти чувала, извозени и предадени за рециклиране.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град