новини детски

Начало | новини детски | Ден за помощ на болни деца проведе най-голямата верига ресторанти

Ден за помощ на болни деца проведе най-голямата верига ресторанти

Аз детето | 2009-11-18

Ден за помощ на болни деца проведе най-голямата верига ресторанти

За поредна година глобалната благотворителна инициатива – McHappy Dayв помощ на децата с онкохематологични заболявания в страната отбелязаха Макдоналдс България и Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България. Кампанията се провежда в 31 000 ресторанта на веригата в целия свят.

Кампанията на веригата ресторанти в България продължава от 12 до 25 ноември. Благодарение на нея фирмата ще дари по 20 стотинки от стойността на всяко Happy Meal меню в полза на Благотворителната фондация, подкрепяща деца с онкохематологични заболявания в България.

Кампанията МcHappy Day тази година е подкрепена от министъра на физическото възпитание и спорта, заместник министъра на труда и социалната политика и председателя на Държавна агенция за закрила на детето, които бяха почетни гости на специалното събитие днес (18 ноември) в ресторанта на веригата в София на пл. “Славейков”. За да подкрепят кампанията, редом с екипа от служители и мениджъри, зад касите в ресторанта застанаха известните телевизионни водещи и звезди Ники Кънчев, Иван и Андрей, Искра Ангелова, Марта Вачкова, Ирен Онтева, Криста, както и знаменитите български олимпийски шампиони и медалисти Таня Богомилова, Румяна Нейкова, Мария Гроздева, Армен Назарян, Здравка Йорданова, Ваня Гешева и Николина Щерева.

От 2002 г. до днес, по време на тези благотворителни кампании са набрани и дарени над 265 000 лв. с подкрепата на клиентите на веригата ресторанти, нейните служители и партньори. Средствата са изразходвани за медицинско оборудване и консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване на специализираните отделения за деца с онкохематологични заболявания в градовете София, Пловдив и Варна.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град