новини детски

Начало | новини детски | “Пим-Пам” празнува 30-годишен юбилей

“Пим-Пам” празнува 30-годишен юбилей

Аз детето | 2009-11-19

“Пим-Пам” празнува 30-годишен юбилей

Невероятно, но факт! Детската музикална студия “Пим-Пам” навършва 30 години... и не остарява! Малките певци и създателят на “Пим-Пам”, композиторът Борис Карадимчев, ще отпразнуват своя юбилей на 29 ноември 2009 г. в предаването “В неделя с...”, което ще бъде излъчено на 3 януари 2010 г. по БНТ.

В Зала 2 на НДК, където ще тече купонът, ще се съберат не само настоящите певци, но и много от техните каки и батковци, лели и чичовци, майки, бащи – накратко, всички вече “пенсионирани” пимпамчета, чието детство е преминало с песните на “Пим-Пам”. Звезди от величината на Васил Найденов, Тодор Колев, Орлин Павлов и Ути Бъчваров ще се присъединят към пеещите “Честит рожден ден” и ще се наредят за парче от празничната торта.

Специален гост на водещия на предаването “В неделя с...” Димитър Цонев ще бъде композиторът Борис Карадимчев, който наред с филмовата, театрална и симфонична музика, продължава да общува с детето в себе си и вече три десетилетия създава и любими детски песни. Заедно с него и с “Пим-Пам” ще си припомним някои от незабравимите български песни, запечатали се в сърцата на няколко поколения и вечни хитове на детския състав – “Бяла тишина”, “Робинзон Крузо”, “Да бъдем различни”, “Има светлина” и др.

Първият български космонавт Георги Иванов също ще бъде сред гостите на юбилея, тъй като неговото име е свързано с малко познатата и любопитна история за измислянето на името на “Пим-Пам”.

Канят се всички настоящи, бивши и бъдещи пимпамчета да дойдат в зала 2 на НДК на 29 ноември в 11 ч., за да се включат в празненството.

Песничката на Аз детето също се изпълнява от “Пим-Пам”



Коментари
4 коментара

radiailag , 9 г.,

Публикувано на 21.11.2009

ТЪРСЯ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПЕСНИ -СТАРИ И НОВИ.МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ МИ!

аниномно , ,

Публикувано на 02.12.2009

Кои са тези...

Ванеса Пенкова, 11 г.,

Публикувано на 07.12.2009

аз съм пимпамче и се гордея с това

Франческа , 10г г.,

Публикувано на 20.12.2009

БРАВО

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град