приказки от деца

Начало | приказки от деца | Дакелът Джери и неговите домашни любимци

Дакелът Джери и неговите домашни любимци

Янина Митева | 2019-12-04

Дакелът Джери и неговите домашни любимци

Джери седеше на циментовия под, гледаше тъжно в краката си и се чудеше дали майка му ще му разреши да вземе още едно кученце за приятел на неговия дакел, който също се казваше Джери.

Майка му искаше да стане образован и някой ден да бъде професор, а всичко, което Джери искаше, е да се грижи за своите любими животни. Досега той имаше един котарак, който се казваше Карабас, един дакел който се казваше Джери, една маймунка мистър Нилсон, и една рибка, която се казваше Немо. Както се чудеше дали ще му дадат да прибере вълчака Белия зъб, към него се приближи едно момченце, което изглеждаше странно, защото в ръцете си държеше роза, похлупена със стъклен похлупак, а зад него вървеше лисица. То се обърна към него с думите:

– Някъде да си виждал моята приятелка?

Джери вдигна очи от пода и попита омърлушен:

– А как изглежда приятелката ти?

– Има два различни чорапа, две стърчащи рижави плитки, носи смешни панталони и се казва Пипи. Има маймунка и кон.

– О! – възкликна Джери. – Тя е от моите хора. И аз обичам животни.

Лисицата, която придружаваше малкото момченце се обърна към Джери:

– Значи знаеш какво значи да си опитомен?

Джери отвърна:

– Знам и още как! Всички мои животни са ме опитомили. Аз съм винаги там за тях – ближат крачката ми, когато съм тъжен, плачат с мен, когато плача, лекуват ме, когато съм болен и винаги си говорят с мен, когато имам нужда от приятел до себе си.

Малкият принц му каза:

– Отиваме да търсим Пипи сред планетите. Искаш ли да дойдеш с нас?

– А мога ли да взема животните си? – попита Джери

– Чудесно! Имам един приятел, който се казва Ян Бибиян и неговата ракета „Светкавица“ ще ни отведе до всяка планета, на която може да се намира Пипи. Мисля обаче, че той ще иска да започнем претърсването от Луната. Така ще открием Пипи с нейната маймунка мистър Нилсон

– Мистър Нилсон?! – възкликна Джери. – Така ли се казва маймунката ѝ? Вече съм убеден, че тя е от моите хора. И моята маймунка се казва така. Хайде, приятелю! Отиваме да вземем животните ми и тръгваме с вас.

Участва в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град