малък готвач

Начало | малък готвач | Кроасанени пастички

Кроасанени пастички

Ебру Байрям | 2012-01-30

Продукти:
за крема:
1 л прясно мляко
8 яйца
2 ч. ч. захар
2 ванилии

за пастите:
4 броя кроасани (задължително с шоколад, защото са ми любими)
1 флакон със сметана (за декорация отгоре на пастичките) 

Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, едната ч.ч. захар и ванилията на пяна. После прибавяме млякото и разбъркваме. В огнеупорен съд карамелизираме останалата захар. Върху нея подреждаме предварително надупчените кроасани и заливаме със сместа за крема. Печем около 30 мин. на 180 градуса.
След като ги извадим, оставяме да изстинат, режем ги на малки пастички и по средата на всяка декорираме със сметаната. Да ви е сладко!

Вижте още:
Бисквитки а ла Ива



Коментари
1 коментар

Габриела , 10 г.,

Публикувано на 11.02.2012

До редакцията:Аз изпратих на вашият е-майл една рецепта ,която се казва - Руло "Фантазия" , получихте ли рецептата , и ако да ,кога ще бъде побликувана . Колкото до тази рецепта-много вкусно , благодаря :)

От редакцията: Другата седмица ще я публикуваме. Много ти благодарим.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град