спорт

Начало | спорт | 7 причини, които ще ви накарат да спортувате по един час всеки ден

7 причини, които ще ви накарат да спортувате по един час всеки ден

Аз детето | 2018-07-12

7 причини, които ще ви накарат да спортувате по един час всеки ден

Правилното хранене и добре балансираната диета (знаете без много сладко, без снаксове и пържено само от време на време) не е единственото нещо, което трябва да правим, ако искаме да сме здрави, а тялото ни силно! Би било твърде лесно! В действителност спортът е много по-важен за здравето! Движението помага за укрепването на костите и поддържането на мускулите. Все части на човешкото тяло, за които трябва да се грижим цял живот. И ако сте от онези мързеливите, които не биха искали да прекарат половината си ден в спорт то запомнете от нас, че дори само един час на ден пак би свършил чудесна работа. Но за да ви убедим още сме ви приготвили и 7 основателни причини, които ще ви накарат да се раздвижвате по един час всеки ден. Внимателно прочетете и си припомняйте всеки път, когато решите, че е нужно да гледате за стотен път епизода на „Невероятния свят на Гъмбол“ по телевизията!

Движението е добро за сърцето

Знаехте ли, че сърцето ви всъщност е мускул? Най-вероятно, но досещате ли се и че като всеки мускул и то има нужда от тренировки. Вярно, че сърцето се движи непрекъснато, но това не означава, че спортът няма да му помогне. Ако всеки ден се движите по един час – един от най-жизненоважните ви органи ще стане по-силен и ще върши работата си по-добре.

Спортът помага и на цялото тяло

Тялото е създадено, за да се движи колкото се може повече и това си е чист факт! Дори и да си мислите, че седенето е по-приятно това въобще не е така. Движението е това нещо, което ни кара да се чувстваме още по-живи и щастливи, така че движете се повече.

Движението подобрява настроението

Макар че някои упражнения са добри за различни части от тялото – едно е сигурно за всяко от тях. Те ще подобрят настроението ви. Доказано е, че когато тренирате, мозъкът освобождава определени вещества и хормони, които моментално ще ви накарат да се почувствате по-спокойни и по-щастливи

Спортът ви помага да се концентрирате

Вярвате или не, спортуването всеки ден действително помага на концентрацията ви, като подобрява притока на кръв към мозъка ви. Това ви помага да мислите по-бързо и по-добре.

Движението ви помага да спите по-добре

Въпреки че е най-добре да не спортувате точно преди лягане, практикуването на някакъв спорт през деня или привечер ще освободи напрежението от деня и ще ви помогне да заспите по-лесно и да си починете както трябва.

Спортът ви помага да сте перфектни

Няма как да не обичате определен спорт като карате, плуване, футбол. Редовната практика ще ви помогне да станете още по-добри в спорта, който харесвате и кой знае един ден може и вие да сте като онези известни спортисти, които участват на олимпиади и целия свят знае името им.

Движението е забавно

Спортуването може да бъде много забавно, особено ако го споделите с приятели. Каране на велосипед, кънки или просто подвижни игри навън също се смятат за упражнения, така че има много забавни начини да останете активни.

Снимки: pixabay.com

Още интересни неща за различни спортове, както и правилата им можете да прочетете тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град