спорт

Начало | спорт | „Малкият“ тенис с големи ползи и рекорди ви очаква на Детска Игриада

„Малкият“ тенис с големи ползи и рекорди ви очаква на Детска Игриада

Аз детето | 2018-05-29

„Малкият“ тенис с големи ползи и рекорди ви очаква на Детска Игриада

Чували ли сте имената на холандката Ли Дци и японката Хито Сато? Тези от вас, които се интересуват от спорт със сигурност са. Ако пък не, попитайте някои приятел или просто потърсете имената им. От миналата година насам те са в списъка на най-известните спортисти и при това не защото играят в някой футболен отбор или защото практикуват някой особен и странен спорт. Не! Те играят тенис на маса! Хората често подценяват този спорт или дори го приемат за нещо като детска игра. Той разбира се е много забавен, но освен това е и полезен и интересен и чрез него се поставят много рекорди. Така например през 2017 г. въпросните дами успяват да запишат световен рекорд по продължителност на едно разиграване в тениса на маса. Разиграването продължило 10 минути и 13 секунди! За това време съперничките си разменили 766 удара. И куриозно. Точката не спечелила нито една от тях. Съдията прекъснал разиграването, тъй като продължавало твърде дълго. Какво ще кажете? Впечатляващо, нали? Как би ви се харесало и вие да постигнете нещо толкова впечатляващо при това докато спортувате? Тогава имаме идеалното предложение за вас!

На 10-ти юни в парка „Заимов“ ви очаква нашата Детска Игриада! Тя ще е пълна с изненади и забавни спортове. При това в много от тях може да се включите заедно с родителите си, а защо не и баба и дядо! Може и да не направите точно 766 удара на тенис на маса, но ще получите награди и разбира се ще се забавлявате. Нашите приятели от клуба по тенис на маса към НСА ще ви покажат и разкажат как да спортувате като истински професионалисти, ще ви разкажат за тънкостите при удрянето на топчето и още много интересни неща свързани с този спорт.

Вече ви казахме: всеки от вас може да се включи! Тенисът на маса е достъпен спорт за всеки, независимо от физическите му данни: висок или нисък ръст, спортуващ редовно или не чак толкова – това няма никакво значение. От собствен опит можем да ви кажем, че тенисът на маса е много увлекателен и буквално ви завладява от момента, в който хванете хилката и ударите топчето. Точно оттогава започвате да се чувствате и като истински спортисти. Всичко това, разбира се, води до увеличаване и на положителните емоции на всеки и дори дава мотивация да продължим да спортуваме редовно. Този вид дейност може да бъде дори хоби за през уикендите, за цялото семейство, но в същото време и професионален спорт. Вече сте готови да дойдете и да опитате: това е чудесно. А за по-скептично настроените ето и няколко ползи от този чудесен спорт!

Първо по време на игра очите непрекъснато правят упражнения, да, дори и те имат нужда от това, докато следите приближаващото се и отдалечаващото се топче. Това прави тениса на маса един от най-полезните спортове зa зpeниeтo, ocoбeнo във вpeмeнa koгaтo ce пpekaлявa c eлekтpoнни джaджи и cмapтфoни.

Второ ще подобри концентрацията ви, а тя винаги е важна – дори и за игрите! Представете си, че играете на любимата си електронна игра. Трябва да сте много концентрирани, за да минете нивото на което стоите от цял месец, но се разсейвате за малко и... край, всичко започва отначало. Е, с малко тенис на маса това няма да се случи. При него трябва непрекъснато да следите топчето и това ще помогне. Накрая като нищо ще предпочетете спорта и това ще е най-хубавото.

На трето място ще имате по-бързи реакции. Това е особено полезно, когато сте си купили най-вкусния сандвич на света и можете да го хванете преди да сте го изтървали на земята... Разбира се бързите реакции са полезни и за много други неща.

На четвърто място тенисът на маса помага да имаме здраво сърце и добро настроение – кой няма нужда от тези две неща...

Разбира се това са само една съвсем мъничка част от всички ползи, които можете да извлечете. За да ви покажем останалите – просто се регистрирайте за Детска Игриада и елате на 10-ти юни от 9 часа в парка „Заимов“. Там заедно с нашите приятели и партньори сме ви подготвили много спорт, танци и прекрасни награди!

Организатор на събитието е Investor Media Group.

Събитието се организира с подкрепата на Mtel, част от А1, Allterco Robotics, бензиностанции ЕКО, Софийска вода, Select Asset Management и Florina.

Под патронажа на Столичната община

С подкрепата на Българска федерация по лека атлетика, спортен клуб „Приорити спорт“, Бадминтон зала „Европа“, Хокей клуб НСА, Спортен клуб „Айки Будо“, Клуб тенис на маса НСА, Клуб по фехтовка „Младост“ и Карате клуб „Бушидо“.

Медийни партньори на събитието са телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, tialoto.bg, радио N-Joy и New Level Channel.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град