новини детски

Начало | новини детски | 19-ти Международен конкурс за детска рисунка за опазване на околната среда

19-ти Международен конкурс за детска рисунка за опазване на околната среда

Аз детето | 2010-04-08

Програмата на обединените нации за опазване на околната среда (UNEP) в партньорство с Байер и с медийната подкрепа на az-deteto.bg, канят всички деца на възраст между 6 и 14 години да вземат участие в 19-тия Международен конкурс за детски рисунки, който тази година ще бъде на тема “Биоразнообразие. Нашата връзка с природата”.

Обединените нации определиха 2010 година за година на биоразнообразието и поради тази причина организаторите и партньорите на конкурса използват детските картини, за да подчертаят значението на тази тема.

Както и през предходните години, парични и други атрактивни награди очакват победителите от различните държави на Европа, Африка, Северна Америка, Латинска Америка, Карибския Басейн, и Азия. Към наградите за победителите има и пътуване с придружител до мястото на официалната церемония.

Освен възрастовата граница (между 6 и 14 годишна възраст), другият важен критерий е картината да бъде нарисувана специално за конкурса и изпратена само за него. На гърба на картината трябва да бъде написано име и фамилия, адрес, телефон и и-майл, в случай, че има такъв. Няма ограничения за материала, на който ще бъдат нарисувани картините, както и с какво. Картините трябва да са във формат A3 или A4.

Церемонията по награждаването ще се състои в средата на 2010 година. След нея, както е било и предходните години, селекция на най-добрите картини ще бъде изложена в различни държави по света.

Адресът за получаване на картините е: Байер България ЕООД, ул. Резбарска № 5, гр. София 1510, за 19-ти международен конкурс за детски рисунки.

На снимката е рисунката на Евгени Гечев от ателие "Съкровища".

Коментари
5 коментара

Люси , ,

Публикувано на 09.04.2010

Кога е крайният срок за изпращане на рисунките?

участничка , ,

Публикувано на 16.04.2010

Крайният срок за участие вече мина. Беше 15 април, като до тази дата рисунките трябваше да са стигнали до регионалния офис на UNEP. За България, регионалния офис е в Женева, Швейцария. Жалко, че в нито един български сайт не дадоха тази така важна информация. Ако бяха го направили, сигурно много повече българчета щяха да се включат в конкурса.

Ето линк за точната информация: http://www.unep.org/tunza/children/inner.asp?ct=competitions&comp=int_comp&int_comp=19thcomp1

Люси , ,

Публикувано на 17.04.2010

БЛАГОДАРЯ!

Дени Навенова, 9 г.,

Публикувано на 17.04.2010

браво на този сайт

Галена Косева, 10 г.,

Публикувано на 17.04.2010

Мислех да се запиша, но май е късно.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град