сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Знаете ли, че можете да си направите миниробот ето така!

Знаете ли, че можете да си направите миниробот ето така!

Аз детето | 2024-03-12

Знаете ли, че можете да си направите миниробот ето така!

Днес имаме страхотно забавен малък миниробот за вас! Това е абсолютно заковаващо и както най-малките от вас ще харесат крайния резултат, така и децата от съседната къща. А също и по-големите. Смятаме, че това наистина е нещо за всички възрастови групи! Да започваме!

Ще ви трябват:

  • 2 х парчета тел,
  • 1 х 3v мотор,
  • 1 х AA батерия,
  • 3 х мъниста (и едно трето, ако желаете),
  • 2 х парчета пенокартон (или повече, ако желаете),
  • малко крака (по ваш избор какви материали – ние използвахме кламери)
  • Пистолет за горещо лепило.

Ето и как да си го измайсторите:

1. Закрепване на батерията мотора: Залепете по-голямото парче пенокартон върху мотора с металните контакти отгоре.

2. Дебаланс: Сега тази стъпка може да изглежда малко произволна... но това, което правите, е „дебалансиране“ на мотора, което от своя страна създава движението на малкото нещо. Така че се уверете, че не пропускате тази част! Залепете малко парче пенопласт върху края на мотора, за да помогнете за дисбаланса на вашия робот. Можете също да залепите мънисто, ако желаете. Оставете всичко това да изсъхне за няколко минути.

3. Крака: Сега трябва да залепите краката на вашия робот върху дъното на мотора. Ако използвате четки за зъби, може да трябва да залепите малко пенокартон между тях. Оставете да изсъхне за няколко минути.

4. Свързване към мотора: Можете да го „завинтите“ или да го запоите. Запояването вероятно ще даде на вашия малък робот повече дълголетие, но не е строго необходимо. И трябва да се направи от опитен възрастен.

Вземете парчетата тел и запоете по едно върху всеки метален контакт на двигателя. Това е доста объркващо, така че внимавайте. Най-добрата техника е да държите поялника върху металния контакт и да приближите спойката към него, оставяйки я да се разтопи върху контакта и да образува уплътнение.

5. Свързване към батерията: С помощта на лепилото залепете един от проводниците си към единия край на батерията, ваш избор кой. Много е важно да създадете контакт между проводника и батерията – ако лепилото е твърде много, може да изолирате проводника.

6. Очи: Сега залепете очите на вашия робот в подходящия край на батерията. И двата края са подходящи, просто изберете край, който харесвате!

7. Окончателна връзка: Сега, за да накарате вашия робот да се движи! Вземете втория проводник и го залепете към неокабеления край на батерията с помощта на лента. Като правите това, вместо да използвате пистолета за лепило, имате гъвкавост, когато двигателят е включен или изключен. И готово – вече имате миниробот!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град