сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Оригами лале лесно си направете и го подарете

Оригами лале лесно си направете и го подарете

Аз детето | 2024-02-28

Оригами лале лесно си направете и го подарете

Пролетта е във въздуха. Денят на жената е скоро и днес имаме страхотно лесно изработване на лале от хартия за вас! Тези цветя от хартия се правят бързо и лесно. Освен това биха изглеждали много добре на поздравителна картичка, като част от голям колаж (какъв прекрасен подарък за правене) или ги направете със стъбла и ги използвайте като „самостоятелни“ декорации. И това оригами лале е идеалният проект с който да се запалите по сгъването на фигури от хартия.

Какво ще ви трябва:

  • Квадратно парче оригами хартия за главата на цветето на лале 12 см x 12 см (размерът на вашия квадратен лист хартия няма особено значение, просто харесваме този размер за начинаещи!)
  • Зелено парче хартия за стеблото 15см х 15см
  • Ножица (за подрязване и свързване)
  • Лепило

Следвайте стъпките и ще е лесно:

1. Създайте триъгълник

Обърнете вашия лист квадратна хартия така, че да имате форма на диамант пред вас. Сгънете хартията НАГОРЕ по диагонала, за да направите триъгълна форма.

2. Оформете главата на лалето

Сгънете надолу центъра на вашия триъгълник, за да създадете „водеща гънка“. Отворете отново. Сега знаете къде е средата на вашето хартиено цвете. Да започнем с лявата страна. Вземете левия ъгъл и сгънете страните под ъгъл, за да получите ляво капаче. Предишното сгъване ще ви помогне да разберете къде е централната линия. Това са венчелистчетата на лалетата. След това повторете с десния ъгъл/дясната страна. Вече сте направили основните листенца на лалето.

3. Последни подробности за главата на хартиеното цвете оригами

Обърнете хартията си и я сгънете отстрани, за да оформите вашето хартиено лале! Основното оригами цвете е готово. Сега за стъбло.

4. Как да си направим стъбло – бърз забавен начин

Вземете зелената хартия и започнете да я навивате по диагонал. Използването на клечка за зъби трябва да помогне за още по-добра форма. Закрепете с малко лепило.

Изрежете отрязък в долната част на главата на лалето и го поставете на стеблото. Готово. Ако направите версията на оригами със стеблото, вашето лале също ще може да стои и ще има листа.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град