афиш

Начало | афиш | Змейово Либе – новата премиера на Столичен куклен театър

Змейово Либе – новата премиера на Столичен куклен театър

Аз детето | 2010-02-14

Змейово Либе – новата премиера на Столичен куклен театър

На 16 февруари 2010 г. от 19 часа, в салона на ул. „Ген. Гурко” 14, Столичен куклен театър ще предложи на зрителите премиерния спектакъл „Змейово либе” по сценарий на Нели Токмакчиева и Дана Андонова. Режисьор на представлението е Веселин Бойдев. Музиката е специално написана от Теодосий Спасов. Хореографията е на Ивайло Иванов – хореограф на ансамбъл „Филип Кутев”, а вокалната подготовка на артистите е на Георги Генов – диригент на хόра на „Филип Кутев”. Сценографията е сътворена от Крум Крумов. Идейният екип твори с актьорите: Венцислава Асенова, Ивет Лазарова-Торосян, Мая Бежанска, Румен Гаванозов, Румен Угрински и Станимир Гъмов.
 Режисьорът Веселин Бойдев разделя спектакъла на осем етюдни части подчинени изцяло на пъстрата музика композирана от Теодосий Спасов.

„Кукленият спектакъл е без реплики, а музиката е основно средство за комуникация с публиката. Тези решения разкрепостяват и го правят по-универсален, лесно достъпен както за българската, така и за международната публика. Смесените автентични фолклорни мотиви – шопски и тракийски - с по-съвременно звучене – поп и джаз, поднасят на зрителите истински музикален  калейдоскоп.”  - споделя Теодосий Спасов.
Темата за любовта, препятствията в екзистенцията на персонажите и женитбата като продължение на битието, оформят спектакъла като динамичен, а бързия темпо-ритъм връхлита зрителите.
Представлението е подобно на музикална кутия, която с отварянето, изсипва въображението на режисьора, а любовната история емоционално завладява зрителя. 
Магията на българския фолклор е силна и изгражда неразрушима връзка между актьорите и облечените по оригинални  мотиви кукли. Артистите пеят на живо автентични песни от родопския край.
„Сигурен съм, че след представлението зрителите ще продължат да си мислят за тези общочовешки теми и ще пожелаят да го видят отново”,  уверен е композиторът.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град