интересно

Начало | интересно | Живи елхи за детски градини в София

Живи елхи за детски градини в София

Аз детето | 2007-12-14

Живи елхи за детски градини в София

Децата от 30 детски градини в “Люлин”, “Овча купел” и “Връбница” получиха на 10. XII. 2007 живи елхи и украса за Коледа. Подаръкът е от мебелни салони Аико.

Първата елха бе за една от най-големите детски градини в “Люлин” – ОДЗ 86 “Асен Босев”. Децата в нея са 320 и са на възраст между годинка и половина и 6. Две групи на 6-годишните батковци и какички украсиха коледното дърво за броени минути и направиха импровизиран концерт с коледни песни около новата си елха.

Пластмасовият бор е от пластмаса и не мирише, затова си харесвам повече новата елха, която е жива, обобщи от името на групата 6-годишният Симеон.

За първи път ни подаряват жива елха и децата много се радват, каза директорката Тереза Вукадинова, докато малчуганите скачаха около нея, елхата, възпитателките и гостите.

Ние знаем, че дърветата са по-хубави, когато са живи, учим го по “Околен свят”, добавя още един 6-годишен малчуган – Йоан. Точно в момента децата от подготвителните групи учат как зимуват животните и природата и поясняват в хор, че знаят как да се грижат за елхата си.

Напролет ще поканим децата от 30-те детски градини, техните родители и възпитатели, и ще им помогнем да засадят елхите в детска горичка в “Люлин”, каза маркетинг-мениджърът на компанията Петър Василев. Мястото ще бъде избрано със съдействието на общината. Надяваме се инициативата ни да се разрасне и постепенно горичката да стане хубав и голям парк, в който елхи и деца ще растат заедно, уточни той. Сред дърветата ще поставим и весели табели с цитати от Мечо Пух – за да се знае, че горичката е на децата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град