важните неща

Начало | важните неща | За мен интернет е...

За мен интернет е...

Радостина Милкова | 2012-02-13

За мен интернет е полезен с това, че когато ми трябва нещо и го търся в интернет, няма значение кога е дали е делник, събота или неделя. Колко е часът 12:35 ч. през деня или 01:00 ч. през нощта, защото ако трябва да търсим информацията нужна на нас в библиотеките и ако е събота или неделя, а може би късно вечерта библиотеките ще бъдат затворени, а интернета – не! Всичко, което ми трябва го има в интернет, всякакви рецепти, книги, тестове – било то по математика, български или други, текстове на песни, филми, концерти и др. могат да се намерят в интернет по всяко време. Може да се намерят най-различни програми за компютъра и каквито и да било програми. За мен интернет е свободата, от която се нуждая, там намирам това, което искам, влизам в сайтове за запознанства, намирам нови приятели, било то българи или чужденци, така си обогатявам знанията и ставам с все повече и повече хора приятели.

Често ходя у баба, където обичам да ям новите й гозби, като част от тях тя намира от интернет сайтове. Честно да кажа любимият ми сайт е Фейсбук, защото съм тийнейджър и там споделям снимки, видео и много други неща с приятели. Често се заседявам повече от един час на ден, но и не забравям ученето, защото съм 7-ми клас и ми предстои кандидатстване.

На първо място за мен е безопасността на децата в интернет. Много хора подхождат към това с пренебрежение, но аз винаги внимавам с кого, кога и как си пиша. Често непознати хора ми пращат покани за приятелство, но аз не ги приемам, защото знам, че това може да ме застраши. Аз съм от Благоевград, немалък град, но мисля, че познавам почти всички мои връстници и затова когато видя, че те може би познават човека, който ми търси приятелство, аз ги питам преди да взема решение дали да го приема. :)

Сайта Аз-детето посещавам, за да разгледам нещо ново и интересно за мен и моето семейство. Често с моите приятелки се събираме и измисляме готини неща за правене и понякога взаимстваме от идеите от вашия хубав сайт. Надявам се от това есе да сте разбрали за какво използвам интернета и нека всички деца по света разберат плюсовете и минусите, които нета ни предоставя. Както и искам искрено да благодаря на Комисията за защита на личните данни и да им пожелая винаги да помагат в нужда на интернет потребителите.

Участва в конкурса "Аз и интернет"



Коментари
1 коментар

radostina milkova, 12 г.,

Публикувано на 13.02.2012

haresva li vi ? :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град