конкурси

Начало | конкурси | За да остане природа в България

За да остане природа в България

Аз детето | 2007-09-10

За да остане природа в България

Правила за участие

    На островите Галапагос Чарлс Дарвин прави проучванията си, залегнали в теорията за естествения подбор и еволюцията на видовете. Филмът ГАЛАПАГОС 3Д разкрива мнообразието на дивата природа на далечния архипелаг и изгражда ценностна система у подрастващите за необходимостта от съхранение и опазване на природните богатства. WWF вече десетилетия провежда там проекти за възстановяване на щетите, нанесени върху екосистемите вследствие на заселването и туризма.
Нужда от опазване имат не само екологичните резервати, но и всички зелени площи около нас, „белите дробове” на нашата планета. Водени от тази идея Mtel IMAX, съвместно с Министерството на околната среда и водите и WWF Дунавско – Карпатска програма България, обявява конкурс, който включва:

Теоретична част - избор на природен обект и доклад за състоянието му, обясняващ защо има нужда от опазване   и
Творческа част – изработка на плакат (колаж) за екологична акция с размери 70/100 см.

Право на участие имат класовете от всички български училища под ръководството на учител.
За да участва в състезанието, класът трябва да изпрати описание на избраната местност, доклад за състоянието й снимки на информационния плакат на следния електронен адрес: info.schools@mtelimax.com. Писмото трябва да съдържа данни за училището, класа и участвалите ученици, ръководителя и телефон за контакт.

НАГРАДИТЕ
Голямата награда - Екскурзия за класа до един от следните природни паркове: Врачански Балкан, Шуменско плато или Сините камъни(край Сливен).
Поощрителни награди – глобуси на флората и фауната.
С най-добрите плакати ще бъде организирана изложба във фоайето на Mtel IMAX в Мол София.
Срок за участие: до 15.10. 2007 г.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град