покани

Начало | покани | Всеки вторник през август във врачанската библиотека ще има курсове по програмиране за деца

Всеки вторник през август във врачанската библиотека ще има курсове по програмиране за деца

Аз детето | 2019-08-06

Всеки вторник през август във врачанската библиотека ще има курсове по програмиране за деца

През месец август, всеки вторник от 15:00 до 17:00 часа в Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца ще се провеждат занятия по програмиране за деца от 6 до 11 години. Основната цел на организаторите е всяко дете да се запознае с основни понятия в програмирането по един забавен и приятен начин. Използвайки различни среди за програмиране, в малки групи децата ще създават собствени игри и 3D анимации на Hopscotch и Scratch. Ще се учат да създават команди, с които да придвижват по терен с препятствия, своя робот Даш.

Чрез създаване и представяне на своите игри и анимации, програмирайки поведението на роботи, в малки групи и чрез игра, децата се социализират, придобиват допълнителни социални умения и качества, както и важни знания за бъдещето.

Организаторите уточняват, че местата за обучение са ограничени до групи от 10 човека. Инициативата е безплатна! За записване: на място в централната сграда: улица „Петропавловска“ № 43, телефон 0879/ 548-900 или на имейл: libvratsa@libvratsa.orgКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град