сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Време е за рисуване, но с вода и цвят, който се движи сам

Време е за рисуване, но с вода и цвят, който се движи сам

Аз детето | 2020-08-14

Време е за рисуване, но с вода и цвят, който се движи сам

Обичате ли да рисувате? Най-вероятно да, защото всички обичаме да си драскаме нещо от време на време! Дори и да не си най-талантливият в рисунките, винаги е приятно да сътвориш нещо шарено и красиво! Обикновено всеки от нас рисува с традиционните водни боички или цветни моливи, а когато вземем пастелите вече смятаме, че това е най-необичайното, което бихме могли да направим. Това обаче не е така! Сега ще ви дадем идея за един изключително интересен начин, който е истинска наслада за окото. Наистина ще е много приятно да гледате как цветът сам се разстила по рисунката. Още по-интересно ще бъде ако смесите два или три цвята и наблюдавате как се съчетават заедно, все едно са живи! Какво точно имаме предвид ще ви кажем сега! е, преди това ето и малка демонстрация!

Ще ви трябват естествено лист хартия, водни боички, вода и четка за рисуване, а също и молив и капкомер. Сега сигурно се питате как така цветът ще се движи сам, след като това са най-обикновени материали! Ей сега ще разберете! Съветваме ви обаче като за първи опит да нарисувате само един обект, защото след като цветът тръгне е трудно да го спреш и може да размаже картината ако има повече неща за запълване. Освен това и с един обект пак си става страхотна картина.

В случая ние избрахме да е дракон със син цвят, но вие можете да нарисувате каквото си решите. Първата стъпка е да нарисувате дракона с молив, но само го скицирайте, само го очертайте, водните боички ще свършат другата работа.

След като сте очертали фигурата на дракона или нещо друго, което сте избрали, потопете четката в чаша с чиста вода и хубаво я намокрете. Тук идва и интересната част, очертайте дракона, но само с чиста вода. Постарайте се да има много вода по линиите на молива!

Сега и вълнуващата част! С помощта на четката направете чистата вода синя. Знаете как става, топите четката във водата, в синята водна боичка или цвета по ваше желание, после още веднъж във водата, после пак в боята и така докато се сдобиете с желания нюанс на цвета. Накрая пълните капкомера с разредената боя и капвате няколко капки там където очертахте рисунката с водата.

После остава само да гледате! Виждате ли как боята се разпределя сама в рисунката и я оцветява! Получава се страхотен ефект, а ако капнете боя и от друг цвят е уникално. После оставяте рисунката да изсъхне и имате интересен нов шедьовър! Забавно е, опитайте!

Ако обичате да рисувате не пропускайте да опитате и тези идеи:
Най-чистото рисуване с пръсти за най-малките
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
На листа ръката си очертай, жираф си нарисувай и играй!
Рисуване с Лего: убедени сме, че това ще стане истински хит
Рисуване с... вода – най-новата и интересна техника в светаКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град