малък готвач

Начало | малък готвач | Весели гъбки

Весели гъбки

Стефан | 2003-08-07

Весели гъбки

Здравейте! Аз си правя сам докато мама не е вкъщи " Весели гъбки" .
Ето как става :

Продукти – ( на рисунката )

– домат

– сварено яйце

– зелена чушка ( сурова)

За да станат ГЪБКИТЕ :
Свареното яйце се разрязва на четири (на дългата страна) и се маха жълтъкът – може да оставите малко, за да е по- цветно. Твърдата част на домата (външното) се реже на лентички и 2-3 от тях образуват стъблото на едната гъбка , а шапката на гъбката е едното парченце яйце – става нещо като буквата Г .

От останалия домат се нарязват мънички точици за шапчицата, за да е шарено.

Гъбките се нареждат в чиния и като тревичка се слагат около тях малки парченца чушка.

Показвам на мама или на Албена ( тя ми е приятелка и ми идва някой път на гости) и после ги изяждаме бързо бързо.

Успех! – Стефан от Русе



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град