покани

Начало | покани | Весела ваканционна работилница за ученици „Играя и зная“ кани на полезни забавления

Весела ваканционна работилница за ученици „Играя и зная“ кани на полезни забавления

Аз детето | 2016-12-21

Весела ваканционна работилница за ученици „Играя и зная“ кани на полезни забавления

Зимната ваканция скоро ще е тук, и макар че не е така дълга като лятната, се очаква с нетърпение от всеки от вас. Сигурно имате и много планове за това какво ще направите през нея. Но пък от друга страна времето навън ще е студено и може би родителите ви няма да ви позволят да изпълните всички планове. Няма страшно, ваканцията няма да е загубена. Студенти от Нов български университет организират нещо впечатляващо, в което всяко дете може да се включи и да се забавлява и обучава през ваканцията. Има по нещо за всяка възраст и за всеки вкус. Само вижте каква богата програма и побързайте да си изберете нещо или пък няколко неща! ;-)

На 27-ми декември от 11 часа в зала „Екипна работа“ ви очаква интересна игра с думи, мимики и жестове. Там ще се научите как да описвате думи и значения, ще се превъплътите в ролята на истински актьори и ще изигравате роля на известна личност, а накрая ще разберете и как да разчитате мимиките и жестовете. Водещ на работилницата ще е Марин Попов от програма „Артистични психо-социални практики и психодрама“. Веднага след това, на 28-ми декември в същата зала, отново от 11 часа ще ви очаква и Илиана Димитрова от програма „Антропология“. Тя ще ви покаже как да си направите елхи, снежинки, звездички и кутии от хартия и ще ви разкаже интересни неща за новогодишните символи по света.

А знаете ли какво е „4D в моите ръце“? Тогава елате на 29-ти декември от 13 и 30 часа в компютърен център II (зала 103), корпус 2. Таня Стоянова от програма „Графично и пространствено проектиране“ ще ви покаже какво е „аугментирана реалност“ и ще ви научи, че таблетите, смартфоните и настолните компютри могат да се използват за толкова интересни неща, че дори и в подготовката ви за училище. А най-хубавото е, че ще ви покаже и как да си направите собствено приложение. Много яко, нали? Ако пък обичате природата, то Силвана Попова от програма „Телекомуникации“ ви очаква на 30-ти декември от 11 часа в зала „Екипна работа“, за да ви разкаже повече за природата и влиянието на човека върху нея, за замърсяването на околния свят и колко важно е да се събират разделно отпадъци.

Ваканцията ще стане и още по-забавна с Яв Евтимов от програма „Дизайн на електронни издания и уеб сайтове“, който на 3-ти януари от 14 и 30 часа, отново в тази зала ще обсъди с вас любопитните въпроси за пътуването във времето и дали е възможно то, какво е черна дупка, кои са въпросите, на които физиката още търси отговор, кои са фундаменталните прозрения за света който ни заобикаля, как се е развивала теоретичната физика през вековете, кой е Стивън Хокинг и с какво неговите трудове и открития са толкова специални. Ян ще ви очаква отново и на 4-ти януари от 14 и 30, за да ви покаже как се прави сайт, колко и какви неща са нужни, за да се създаде хубава страница в интернет, какво стои зад съдържанието, което гледаме в мрежата, какво означава Front-end разработчик, как се променя интернет съдържанието и какви са тенденциите в бъдеще, какви перспективи има в подобна работа.

Всички занимания се провеждат в сградата на Нов Български Университет, За участие в отделните работилници е необходима регистрация на телефон 02/8110296 от 9.00 ч. до 17.30 ч. всеки делничен ден.

Не знаем за вас, ама ние ще отидем, ако ни пуснат. ;-)



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град