покани

Начало | покани | Весела програма за бащи и деца от 0 до 5 години предлага „Музейко“ през февруари

Весела програма за бащи и деца от 0 до 5 години предлага „Музейко“ през февруари

Аз детето | 2017-02-01

Весела програма за бащи и деца от 0 до 5 години предлага „Музейко“ през февруари

През февруари в „Музейко“ е вторият „Месец за най-малките (0-5 г.)“ и цветната програма от дейности продължава с образователни игри, творчески ателиета и срещи със специалисти в сферата на ранното детско развитие. Те са обединени под различни теми през различните дни от седмицата. Всяка неделя е Ден на татковците и бащите на децата от 0 до 5 г. влизат на половин цена.

Февруари в детския научен център събира активности, които стимулират въображението и сетивата и развиват мисълта и уменията за запомняне у най-малките посетители. Те и родителите им ще могат да се включват в ателиета за рисуване и музика, активности за здраве, срещи и дискусии с експерти. Целият месец е вдъхновен от идеята съвсем малки бебета и деца до 5 г., заедно с техните придружители, да намерят различно място за образователни игри и забавление в София.

Акцентът в програмата през февруари е поставен всяка неделя в „Ден на татковците“. Важната роля на мъжете за детското възпитание и развитие е чудесен повод да се отдели специално време за най-малките и техните бащи. Строителна работилница и спортни упражнения са сред полезните и интересни занимания, в които те могат да се включат заедно, а билетът за вход в „Музейко“ за татковците на децата между 0 и 5-годишна възраст е на половин цена.

Програмата в „Месец за най-малките“ е разработена от екипа на детския научен център и от гостуващи специалисти с много опит в сферата на детското развитие, а темите всяка седмица от февруари са:

  • Вторник – Ден на здравето;
  • Сряда – Ден на музиката;
  • Четвъртък – Ден на цветовете;
  • Петък – Ден на сетивата;
  • Събота – Ден на специалиста;
  • Неделя – Ден на татковците.

Всички дейности от програмата в „Месец за най-малките“ са включени в билета за „Музейко“, като за децата до 4 г. входът винаги е безплатен. През февруари продължават работилниците и ателиетата от постоянната програма, които разказват за вълнуващия свят на науката и вдъхновяват за знание и творчество децата над 5 г. Предвидени са допълнителни дейности в рамките на междусрочната ваканция (04-08 февруари) и на 6 февруари, понеделник центърът ще работи извънредно.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град