игри за навън

Начало | игри за навън | Весела балонена гоненица

Весела балонена гоненица

Аз детето | 2017-04-24

Весела балонена гоненица

Знаем, че много често ви предлагаме игри с балони, ама няма как да е иначе. Те са цветни, интересни и забавни и освен това с тях игрите са безброй! От просто подхвърляне нагоре-надолу през хвърлянето на балони пълни с вода през лятото до някои по-сложни игри, измислени от фантазията и въображението. Балоните са прекрасни, пък и знаехте ли, че някой хора, при това възрастни хора, ги определят като едно от най-добрите открития на човечеството. Така е! Независимо от това, че имаме ракети, които пращат хора в космоса, супермощни компютри, 3D принтери и какво ли още не, много учени смятат, че балоните си остават едно от най-впечатляващите открития на хората. По този повод сега ви предлагаме една наистина забавна подвижна игра състезание, която също идва от фантазията и кой знае, може някой ден също да влезе в някоя класация за интересни открития.

За да играете на точно тази игра трябва обаче да сте навън. Сигурни сме, че това няма да е проблем предвид идващото топло време и безоблачните летни дни, които ви очакват. Също така трябва да сте поне четирима, а може и повече, защото както винаги казваме колкото повече, толкова по-забавно. Ще ви трябват естествено и балони, при това за всеки от вас по два балона. Няма нужда да са някакви специални, просто такива, които да надуете, дори не е нужно да са с хелий. Ще ви трябва и връв, ама много връв. Също така имайте предвид, че е по-добре гоненицата да се проведе някъде, където има тревичка. Така освен по-приятно ще е и по-безопасно, защото може да се случи в напрегнатия момент някой да падне.

Въпреки тази опасност, която съпътства повечето игри, балонената гоненица си е много хубава! За да я започнете трябва всеки от вас да завърже с помощта на връв по един балон и на двата си глезена и веселбата започва. Целта ви е да спукате балоните на другите. За целта разбира се първо трябва да ги хванете. Това става лесно, просто трябва да се доближите толкова до някого, че да успеете да го пипнете по гърба. В такъв случай той е хванат и имате точно 15 секунди, за да спукате балоните му. Но внимание, позволено е използването само на крака за целта. Ако не успеете то играта продължава, а ако успеете то играчът изгаря и играта пак продължава. Целта е да спукате всичките балони преди вашите или по-точно, който остане последен дори с един здрав балон е победител.

Опитайте! И накрая можем да ви издадем една тайна: много възрастни също играят на това, иначе откъде според вас сме научили тази игра! ;-)

Вижте още различни забавления с любимите балони:
Може ли балон да не се спука с игла?
Пукни балон без да го пипаш!
Как телефонът може да влезе в балона – най-смешният фокус
Магическо надуване на балон
Забавна лятна цапаница, която става на картина



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град