любопитно

Начало | любопитно | Във Варна се откри пленер Космос, човек, природа

Във Варна се откри пленер Космос, човек, природа

Аз детето | 2007-08-24

На 22 август 2007 г. във Фестивалния и конгресен център във Варна се откри изложбата от детски рисунки от ІІ Международен пленер “Космос, човек, природа”. Организатори са община Варна и Обществото за приятелство с народите на Русия и ОНД, СОУПЧЕ “А. С. Пушкин”.

Децата от V и VI клас в СОУПЧЕ “А. С. Пушкин” представят експозицията, посветена на Деня на Варна, заедно с техни преподаватели по изобразително изкуство и руски деца, летуващи в Кранево и Албена.

Гостите на изложбата са насочили погледа си към историята. Младите художници от Русия претворяват сюжети от Руско-турската война, рисувани на българска земя край брега на морето.

Отношението си към природата, към морето и към Варна представят 15 български ученици. Художничките Людмила Иванова и Павлина Замфирова са преподавателките, които са инициатори на пленера, в който малките им възпитаници изразяват наблюденията си в рисунки. Акварелите са изпълнени с жизнерадост, но и със загриженост към заобикалящата ни действителност, към отношението на хората към природата. В някои от картините са вплетени и природни материали, събрани от брега на морето, което разкрива детската фантазия, свободата на изказа в рисунъка на прохождащите в света на изобразителното изкуство момичета и момчета.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град